Assalamualaikum.

hello my readers yg kacak2, cantik2, cute2 n miut2 semua!hahaha. arini entry nk straight to da point jek sbb idea xde mari lah!hahaha! =,,='' tp ape2 pon, i do miss my blog! ok, rite now sy berada kat MUAR!yehaaaaaaaa! yes2 but esok da blk bangi smule, mmg SERONOK! =,,='' knpe lak kan minah ni, kjap best kjap xbest..hahaha! xdela, saje nk beremosi ckit..hehehe.. ok, knpe tajuk entry cmtu?? da mcm iklan TORA DATANG LAGI!ekekekeee.. 

Alhamdulillah, bulan Ramadhan dah dtg lg and arini first day berbuka puasa with my family..sgt best sbb da lame xgather satu family n mkn same2.. :')

okeh, entry kali ni mmg xde langsung idea nk update tp td tgh on9 fb then ternmpak satu artikel yg quiet lawak tp berguna lah!hahaha! artikel tu psal cmner nk kjut org bangun sahur..kahkahkah.. jom2 bace!


TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR yg agak MENCABAR..hihi..
khas utk org yg liat bangun sahur...

1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2. Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia..
5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect,

1. Jerit nama dia sekuat hati...
2. Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!

Tapi kalau still tak ada effect gak,

1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir

1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un... 

Dah bace??ahahaha! yg atas2 tu bole trime la tips nyer tp yg bwh2 ckit agak lawak..kuikuikui.. oklah semua, selamat berpuasa! semoga bulan ramadhan pd kali ni memberi barakah kpd kite semua yea! 




- THE END -
Assalamualaikum w.b.t.

yeayyyyy! ade jgk mase nk meng-hupdate blog neh! haiyoooooo, lame sgt2 dan sgt2 lame xupdate blog..bkn stkat bersawang dah, mcm da nk ttup pon ade blog ni tp eehhhhhhhh!! xde mknenyer nak ttup blog ni, sayang giler kat blog sy nihhhh..weeeeee~~! ok, how r u readers?? hope uols doing fine n alhamdulillah, wlaupon tahap ke-busy-an smkin melampau tp masih lg dlm keadaan terkawal.. btw, xterlambat utk sy ucapkan salam nisfu syabaan utk kwn2 and diam x diam lg 2mnggu jek lagi dah nak masuk bulan RAMADHAN.. alhamdulillah n syukur dekat Dia sbb msih lg beri kite pluang utk menyambut Ramadhan pd tahun ini.. :)

okeh! back to track! dah knpe kan ttbe da lame x hupdate blog then tup2 blog entry tajuk cenggitu..iskkkk2.. sy dah kahwin?? kawin x jemput? diam2 ubi berisi??ehhhh, mane ade daaaa...huhu.. sy blom kawin lg ler, sekadar tajuk entry n i wanna share some sweet story jekk..hahaha.. arini entry is not about my life but about one girl yg sgt bertuah! Her name is IRMA HASMIE IBRAHIM... This is her story i wanna share with uols especially for GIRLS.. :)

sprt yg kita sedia maklum, tanggal 29 jun 2012, IRMA HASMIE IBRAHIM pelakon tu telah selesai diijabkabulkan dengan suami yg bernama REDZA SYAH AZMEER MOHD REDZUAN. kenapa kan ttbe sy nk stroy psal perkahwinan dorg lak?? sy sbnarnyer tertarik dgn cerita pertemuan mereka yg masyaAllah..bole bwt kita menitis air mata.. sblum ni klau semua tau kisah DENA BAHRIN yg bercinta slpas kawin sgtlah sweet kan but cerita irma dgn redza ni lg sweet.. ini kisah dia, sumber dari berita harian! :p


MENYINGKAP kembali detik penyatuan Irma dan Redza, semuanya bagaikan berjalan dengan mudah dan lancar buat pasangan ini.
Biarpun usia perkenalan sebelum diijabkabulkan hanya menjangkau lima bulan, gerak hati masing-masing kuat mengatakan mereka sememangnya ditakdirkan untuk bersama.
Apatah lagi lokasi pertemuan kali pertama mereka berlangsung di tempat penuh keberkatan, iaitu di Tanah Suci Makkah dan bersaksikan Kaabah, saat masing-masing sedang mengerjakan ibadah umrah.
Mengimbau memori indah yang berlaku tanggal 14 Februari lalu, jelas Irma, semuanya berlaku dengan begitu pantas.
“Ketika itu, saya sedang melakukan tawaf ketujuh dan sebaik saja berpaling saya terus terpandang suami dan keluarganya.
“Ibu Redza, Datin Azizah Osman menyapa saya dan dari situlah kami mula berkenalan dan hubungan yang terjalin semakin akrab,” katanya yang dirisik keluarga Redza seminggu selepas pulang daripada mengerjakan umrah.
Sementara itu, bagi Redza, kali pertama melihat Irma di depan pintu Kaabah bagaikan memberi petunjuk bahawa wanita itu kelak akan bergelar isterinya.
“Pemandangan ketika itu sangat menakjubkan kerana semua orang berpakaian ihram berwarna putih, tetapi saya melihat Irma memakai selendang merah.

video

sungguh comel, sepadan dan..ok, speechless..

subahanallah, mula2 sy xdela amik pot sgt cter psal retis2 ni seme tp ttbe tgan ni gatal utk search psal perkahwinan irma yg skrg bole dikatekan hot.. after read that n watch the video, hati sy semakin kuat berkate yg YES, I BELIEVE IN LOVE AFTER MARRIAGE.. itu lbh manis dan halal.. so touched! :') kita semua sedia maklum kan dgn perubahan irma, dia diberi petunjuk dan hidayah dr Allah dan alhamdulillah dpt suami yg insyaAllah boleh bimbing dia ke jalan Allah... 

pic ni sgt betul n credit to PAKAR DIARI HATI.

ok, ni msuk part sy lak..umur da 21 n my mom skrg ttbe da open minded sbb katenyer sy da tua..hello!baru 21 makkkk...hahaha.. never mind but tlinge mcm letih jgk asik nk dngr org tnyer ade pakwe??itu ini, da kapel??LOL! ntah, sy rse sy da stop skjap utk mencari dan trus mencari n hasilnyer nnt mengecewakan adelah..hahaha.. so now still usaha but, redha n serah kat Dia jek..Jodoh kan rahsia Dia, klau ade jdoh kat dunia ni adelah n if xde kita jumpa kat syurga insyaAllah.. 

Moral of this stroy is, I DO BELIEVE IN LOVE AFTER MARRIAGE, insyaAllah it FULL OF BARAKAH.. juz jaga hubungan dgn Dia girls n nescaya, PEREMPUAN YANG BAIK UNTUK LELAKI YANG BAIK.. insyaAllah.. to Irma n hubby, semoga perkahwinan kalian kekal hingga ke Jannah! :)

-THE END-