Assalamualaikum wbt.
Ok aku straight to the point jek, tgh keje sbnrnyer ni..hahahaha! Mase aku tanam anggur selama beberapa bulan dulu, mase lepas grad lah.. Aku ade bukak satu bisnes online. Macam2 aku jual dan org2 yg tertentu jek tahu. Alhamdulillah mse tanam anggur tuh, sambil tuh buat bisnes online ni pastuh income pon ok.. But then dah start keje, aku da kurang amik stok sbb busy sangat kan.. Tapi untill now bisnes aku berjalan jek cuma aku tak promote kaw2 ar. Tak ramai yg tau, org2 terdekat jek. 

So now aku nak promot lah, korang boleh like page bisnes online aku or bole follow instagram bisnes aku ni yea. Straight to the point lah sgt, dh mcm karangan dah ni. wakakakaka! Ok, link ade dkt bawah!



Page facebook tuh aku baru buat so mmg kosong sikit, tgh under construction lagi.. Benda yang paling hot skrg is VIAL PERFUME. Ape tuh vial perfume? ok pegi usha aku punyer page dgn instagram ok? Aku malas nak explain! kakakakakaka! Dan, instashop2 yang nak suruh aku promot or swap review dengan aku boleh trus contact jek aku ok. Sebarang hal bisnes, aku cuma layan whatsapp, telegram, line dan seangkatan dgnnyer. Sebarang call aku tak akan jawab. Aku tak suke. Kenapa? Eh suka ati aku. Wahahahaha! 

So pape hal boleh whatsapp aku, xyah malu or segan. Aku tak makan org. Wahahahaha! Sekian, back to work! HAAHAHA! Byeeeeeeeeeeeeeee~


Assalamualaikum wbt.

Macam terkejut tak tetiba pagi2 buta aku update blog? wakakakkaka! Saje jek, terbangun awal then tak boleh tido semula.

Ok, straight to the point lah ok. Skrg ni kan, mcm2 video viral yg korang bole tgk dekat facebook. Yang kelakor mcm video2 org2 berjoget utk lagu sakitnya tuh disini tuh mmg kelakorrr weyhhh..hahahahaha! Pastu yg terkini yg #viral is video sekumpulan budak2 pompuan memaki hamun pakcik teksi lepas kete dorang bergesel geselan. hmmm. Mula2 tgk video tuh mmg terpikirlah, apehal duk terjerit2 maki hamun semua kan. Bincang cara baik macam tak boleh. Itu perasaan aku mse tgk video yg pakcik teksi tuh rakam. Pastu tgk video yg pihak pompuan rakam tuh, terus terpikir.. Sapelah boleh tahan lepas kne pukul dgn pakcik teksi tuh kan. Padan ler dorang maki hamun terjerit terlolong mcm tuh. 

(Berita lanjut pasal #viral kali ni p tgk kt sini ok)

Jadi, this is my point of view. Mesti korang yg bace ni akan annoying kan? Ek eleh pompuan ni nk point view mende, mcm bagus. And i will reply you like, ek elehhh.. Blog aku. Suke lah! KAHKAHKAH! Ok, tak kelakor..hahahaha! Ok2, ni pendapat akulah. Dua2 pihak salah. Sebab, mungkin pakcik tuh tak tahan sgt dgn mulut adik2 or akk2 pompuan tuh pastu PANG! Kena pukul.. So, yg pakcik tuh tak penyabar n pompuan2 tuh mungkin terlalu lancang mulut mereka. MUNGKIN. Jangan bash saya. hahahahha! Ingat tak kes CDM yg viral dulu tuh?? Haaaa, yg kes mcm tuh mmg pakcik tuh patut kite support sbb even kete die kne hempuk dgn steering lock pon die still bole cool down. So, utk kes viral kali ni kite xbole nk berpihak dgn sesape sbb mmg dua2 ade salah n silapnyer. 

Sekarang ni nk jadikan sesuatu tu viral memang senang weyh. Bole dikatakan semua orang ade smartphone. Pulak tuh skrg ni ape2 yg terjadi seme nk record, seme nk amik gambar. Org eksiden pon nk amik selfie sesame, bkn nk tolong. Ish2. Nak tau sape yg menipu dan ditipu pon susah dah, yg ni ckp lain yg itu ckp lain. Yg ni record lain, yg itu record lain. Tapi jangan risau kepada golongan yang ditipu, Allah sentiasa ada 'record' setiap tingkah laku kite. Mungkin kat dunia kite tak diadili secara adil tp InsyaAllah dekat akhirat sekecil2 zarah benda yg kite lakukan dekat dunia ni akan ditimbang. Statement iolsss, meletoppp takkk? hahahahhaha!

So, jadikan semua yang berlaku dalam kehidupan kite skrg ni sbg pengajaran. Yang baik kite ikut, yg xberape nk baik kalau boleh kite elakkan. Berhati2 dekat jalan raya or dekat mane2 kalian berada ok? Bile lepak dgn kengkawan or family silalah letak fon korang kat tepi. Ehhhh tetibaaaa..hahahaha! Eh ni hal serius jgk, ajak lepak pastu mmsing duk tunduk kekonon tawaduk tp pd hal mmsing duk main fon. Spesis mcm ni xperlu ade dekat muka bumi ni. Wakakakakakka! 

Ok uols, iols chow dulu! Ade cerita menarik lagi nnt aku update. Time rajin ni bolela update selalu, time malas mmg setahun skli baru ade entry..mihmihmih. Till we meet again, stay safe!  Oh aah, WELCOME APRIL! SELAMAT MENYAMBUT HARI GST SEMALAYSIA! EEEHHHHHHHHH!!! Muahahahahhahaha! Bye byeeeeeeeeeeeeeee.. XOXOXO.


Assalamualaikum wbt.

Huuuiiiiiiiiiiiiiiii! Nampak tak rajin update blog dgn ttbe..mihmihmih.. Ok mesti korang berbelit lidah nak sebut tajuk entry aku tuh kan? kan? kan? elelelerrrr, tak mengaku lettew. kahkahkah. Sebenarnyer, DVICIO tuh name boy band negara spain. Tetiba sorang kakak kat opis ni duk tag aku kt group n suruh tgk video ni. Aku pun tgkla, yang penting aku cop si driver tuh k. hahahaha! 

Ini video untuk tatapan wanita2 diluar sana yg nk cuci mate, hensem2 dorang ni especially yg driver tuh lah. Suara pon sedap. Ghase nak makan jek dorang ni. muahahahaha! So, disebabkan aku rajin.. Meh layan lagu dorang yg sempoi, simple ni.. auwwwwww.. *melting* 


video

Handsome kan?? kahkahkah. Dorang ade fb page, twitter dgn instagram. Pegilah follow, aku dah follow dah. muahahahahahha! Tajuk lagu ni ENAMORATE EN EL COCHE. Enamorate tuh aku xtau ape maksud die tp en el coche tuh maksud die dalam kereta kalau tak silap. Mane aku tau? Google translate yg bgtau aku. Kahkahkah. 

Ok dah, stop merapu. Malas nak mengarut panjang2. Happy weekend semua! Spend your weekend wisely hokayy! Aku nk tido jek. HAHAHAHA! bye byeeeeeeeeeee~!
Assalamualaikum wbt.

23 Mac 2015 yg lepas merupakan hari kelahiran aku yang ke 24 tahun. Alhamdulillah, Terima kasih Allah yang masih lagi panjangkan usia aku. Nothing special. Pulak tuh birthday hari isnin memang harapan lah nak celebrate ke ape. hahaha. Tapi oklah, makin meningkat umur makin malas nak tau pasal umur ni. kahkahkah. Macam tak boleh terima kenyataan kot yg dah 24 tahun skrg tp perangai same jek. mihmihmih. 

So if you guys notice, blog aku dah bertukar wajah. More simple, takde lagi dah template yang cecomel or childish. Puiii.. hahahaaha. Link blog pon aku dah tukar dah. Say bye bye to chikigurlz jadah merepek seme tuh. hahahaha! Bila bace balik post2 yg lame dekat blog aku ni, bole muntah kuning kau tauuu..muahahahaha. So i just have to accept that, each year i'm getting older and older.. Ape yg dah lepas let it be, my future awaits me. 

Actually, banyak benda jadi sepanjang aku tak update blog. Tapi malas nk cerita. Klau aku cerita pun bukan korang kesah pon. kahkahkah. Makin lame makin malas nk update blog sbb makin busy dengan kerja kerja dan kerja. Alhamdulillah, dah 8 bulan lebih kerja dekat utusan nuhhh.. Knowledge pon alhamdulillah banyak giler aku dapat. 

Eh malasnyer nak menaip lagi la woiii, ni pon terpakse. kahkahkah. Till we meet again. HAPPY NEW YEAR (yea aku tau dah nak masuk bulan 4 tapi aku baru nk wish, sebok ah!hahahah!) and HAPPY BELATED BIRTHDAY DEAR SELF! XOXOXO.


Good Night.


Assalamualaikum w.b.t

8 March 2014, 12:41 am, a Malaysia aircraft took off from KLIA to Beijing and never come back.


Don't you miss home?
As we misses you. 
We really do.

8/3/2014 - 8/3/2015



Al-Fatihah..

GOOD NIGHT, MH THREE SEVEN ZERO..