as salam uolssss! wanna make this entry short, simple, sweet n full with picture!!! :)


okes, yesterday yg bersamaan dgn 29/10/11 merupakan hari giler2 sy bersama dgn my third family! hoyeaaahhh, my beloved MPP's family! criusly, best giler dpt lepak dgn dorang n at the same time dpt kenal setiap org yg pergi outing ni dgn lbih mendalam..hahaha! rite now, for sure da mmg knal sgt dah ngn prngai dorg n ade yg sy pkir sopan jek slame ni tp last2 mcm hampeehhh prngai!kuikuikui.. owh, actually dlm board MPP kami ade 12 org but yg join cume 8 org jek smlm coz yg lain ade mslh2 yg xdpt dielakkan.. :)


aah! lupe lak, venue for the first outing kteorg adelah kat BUKIT TINGGI, PAHANG! hey helloooo, this is my first time ok p bukit tinggi tu and pemandangan dier...subahanallah, sgt cntik ciptaan Allah.. cuaca sgt sejuk, angin pon sgt kuat..ya Allah, sgt cantik ciptaan Illahi kan.. kteorg pergi sehari jek, mane x penat kan..kuikuikui..


okla, jom tgk picta ok! kte story mory kat picta pulakss! ;)


haaaa, time ni baru smpai kat bukit tinggi..tukang amik pic ni ialah pres mpp sesi yg baru ni..secara xofficial, dier la photographer utk outing ni..kihkihkih..

posing lagi! :)

time ni sgt kepenatan ok! naik bukit yg ntah bape meter jauh dier! haiyaakkk, da pnat naik bukit pastu gelak2 ngn dorang2 ni bwtkn sy kejang perut!huwarrgghhh!!

see that!!!! smpai si ja'a (nama penuh, azharidzuan selaku training n leadership secretariat) terbaring sbb kepenatan! yg encik pres ni lincah jek amin gmbar kan,haiyaakk!! segan xseganla kan org tgk kteorg memporak perandakan bukit tinggi tuh..hahaha!

dari kiri : baim (pres), red (s/u) and pak lah (welfare secretariat)

xpnah jumpa kolam ikan... =,,=''

kat botanical garden yg sgt indah!
dri kiri : saya (cultural n sport secretariat), red, pak lah, ghobi (vice pres), ja'a (knon seksi dgn lengan dier.. =,,='') and nabeel ( corporate n strategic secretariat)

posing giler!!!hahaha!

ghobi terbaring sbb diseksa oleh jurugambar selaku pres mpp, kjap turn naik bukit! xker giler, dihayak nyer kteorg n alsan nk suh bakar lemaaakkkkk..kahkahkah!

sweet! ;)

yg lain seme korg da knal kan? girl yg sorg lagi tuh is amal selaku bendahari mpp.. :)

colmar! lpas pegi garden2 tuh seme kteorg pegi kat colmar lak which is very beautiful place to me! nice giler, mcm kat overseas pon ade jgk..ngeeeee~~

after da penat pusing2 n solat bagai..kteorg cari port yg baik punyerrrr, dduk kat citu n sambil bincang mslah2 student n about mpp itself.. kami seme bkn skdar outing n bersuka ria but at the same time membincangkan mslh2 yg ade.. ;)

ni suasana malam kt colmar, sgt nice n sejukkk!!! >.<"

cantik!!

muke pres kite, keletihan..haha!

yezaaaaaaa!! i think this picture is the best picture ever! thanks to our mr pres sbb snap this picture!hahaha! seme spontan n the best part is goes to mr ghobi! dier sujuk syukur sbb at last dier dpt turun dgn slmt slpas menjelajah kat garden tuh! muke dier mmg xleh blah ar, penat giler!kahkahkah!

STOP!!!

wanna more picture?? bnyk sbnanyer picture2 yg di snap!hahaha! tp xleh la nk share seme kat cni, klau nk tgk lagi bolehla add sy kat FACEBOOK! kihkihkih.. btw, credit to mr ibrahim khalil selaku pres mpp n selaku jurugambar kami for our first outing! thanks 4 da picta yawrrr! (^_^)v

semalam mmg hari yg happening sgt2 smpai naik pening layan kerenah bdk2 lelaki yg...............i dunno la what to say bcoz smlm mmg nmpk perangai sbnar dorg!hahahaha! mngkin slpas 1bulan kami jd MPP ni thap tekanan sgt tnggi kan, biler dpt outing tuh yg meroyan yg sgt dahssyaattt!!kahkahkah! senak perut n pening ok kteorg yg 2org pmpuan ni lyan kerenah 6 lelaki yg sgt hyperaktif smlm..hahahha! and what the most wonderful moments is, we achieve our aim... create bonding among us..that's the important things ok.. at least, kami skrg da tau even xkeseluruhan lah.. each of us ni actually ade kelebihan n kekurangan.. bertukar2 pendapat, best moments laaa! we are like siblings rite now and really hope that bonding that we create but actually that Allah create for us will last longer lah okiesss.. :)

gaduh2 biase or gaduh2 manje tu adat dlm persahabatan, lpas tuh berbaiklah smule k sbb we are still in learning process..learning to know each other, learning to work as a team! thanks to Allah yg mempertemukan kami dan menggerakkan hati kami untuk join Majlis Perwakilan Pelajar, it is an awesome experience and thanks again to Allah coz Dia mempertemukan sy dgn this awesome friends! ;)

p/s : my first family is my family kat muar tuh, second family is my gang ( ECOT, IRA, WANI, HABSAH,  and POJIE)  and my new family is my MPP's family! i love my family's so much ok, so dun try2 to separate us!kihkihkih.
wahai adam....

janganlah kau dengan mudah mengungkap kata cinta kepada si hawa...


janganlah kau dengan mudah kau lafazkan SAYA SUKA AWAK atau SAYA CINTA AWAK kepada si hawa..


janganlah kau terlalu baik kepada si hawa..


janganlah kau terlalu memberi harapan kepada si hawa..


janganlah kau terlalu mengambil berat atau terlalu memberi perhatian kepada si hawa..

kerana apa wahai adam?


kerana hati si hawa mudah tersentuh..
kerana hati si hawa sangat lembut..
kerana hati si hawa mudah jatuh cinta walaupun si adam hanya menganggap si hawa sebagai sahabat sahaja..

wahai hawa...

janganlah kau mudah berharap dengan cinta si adam...


janganlah kau mudah jatuh hati kepada si adam...


janganlah kau mudah menyerahkan hati kamu kepada si adam...


janganlah kau mudah menangis kerana si adam menolak cintamu..

kerana apa wahai hawa?


kerana kau tercipta dari rusuk lelaki...
bukan dari kaki utuk dialasi...
bukan dari kepala untuk dijunjung...
tetapi dekat dibahu untuk dilindung...
dekat dihati untuk dikasihi...
dan bukan hatimu itu untuk disakiti...



kepada si adam dan si hawa diluar sana...





itulah sebab mengapa Allah memberi peringatan supaya kita menjaga batasan pergaulan sesama lelaki dan perempuan...


hati manusia sangat rapuh, bisikkan dan hasutan syaitan sangat kuat...


jika iman mu tidak kuat wahai adam dan hawa, kamu akan terjerumus ke kancah maksiat yang sangat dimurkai Allah...

firman Allah s.w.t. yang bermaksud :

 “Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kepada kerosakan).”(Surah al-Isra’:32)




kepada si adam dan si hawa diluar sana...


tak perlu kau menagih cinta manusia yang bersifat sementara...


sesungguhnya ada cinta yang kekal abadi buat diri kalian...


cintalah kepada Allah...


sesunggguhnya cinta kepada Allah itu sungguh agung sekali sehingga kalian akan mengalirkan air mata pabila rindu kepada-NYA...


tidak perlu kau risau atau gundah gulana wahai si adam dan si hawa diluar sana...


sesungguhnya Allah telah pun menulis nama pasangan hidup setiap seorang dari kalian...


apa yang perlu kau lakukan ialah hubungan kalian dengan Allah...


Allah akan menghantar jodohmu pabila saat kalian sudah bersedia...


ingatlah, janji Allah itu pasti..



p/s : tetiba nk tulis entry cmni sbb suke giler bace blog DOKTOR CINTAPAKAR CINTA dgn yg terbaru DIARI HATI. it's not all about love between human kind but its more to love to Allah..tu yg sgt menarik, sbb cinta Allah tu maha agung.. ;)

as salam bloggers sekalian alam!weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...hehehe.. wah2, bkn main gumbira kan sy??hahaha! eh2, hepi2 jgk..sblum terlupe.. wanna wish HAPPY DEEPAVALI to all Indian's! yeaayyyy! nk murukku bole??betol ker sy eja nih??hahahaha! okes, back to track! why i am so happy nehhh??ngeeeeeee..jatuh cinta??wakluuuuuuu!hahaha! no lah, arini sgt best sbb my family turun ke bangi ok! except my 1st bro la sbb dier p bercuti sakan kat langkawi n cameron ngn kwn2 pejabat dier.. sblum story cter hepi, cter sedih dlu sy story.. 


sngguh pilu rase ati tatkala membace status2 fb kwn2 UNITEN or kwn2 skolah seme blk cuti deepavali..pergghhh!ayat xmenahan!kahkahkah! bestnyer korg dpt blk, sy tersadai kat UNITEN ni sbb ari jumaat sgt pack dgn keje2 MPP.. hey shikin! chill lah, nnt da keje lg ssah nk blk wo! (ayat sdapkan hati jek ni..kuikuikui..). tp at least arini terubat rindu kat family especially kat ibunda terchenta, we spend time together at SUNGAI GABAI and SUNGAI CONGKAK!ngehehhe.. best wohhh! ptt nyer mule2 nk p sungai congkak tp nth cmner leh tukar pikiran p gabai dulu..da la jln p gabai tu masyaAllah, hutaannnnn! line pon ssah nk dpt tp berbaloi la, air terjun dier cntik! tp manusia bkn main ramai! al maklum, cuti la katekan..huhu.. 


then lpas tuh p sungai congkak lak, mule2 xmo p tp mae awal lg then p santai2 jek kat congkak.. ape yg sy nk katekan ialah, sungai gabai more to extreme..ade air terjun bagai n paling atas skli ade org kate ade kolam tp kteorg xp sbb bhye jgkla..tangge dier licin pastu naik 90 degree lak tuh! mmg x ar kan nk naik, da la tinggi.. nk ajak my ibunda n ayahanda??bak kata mak sy, bole putus urat kentut klau dorang naik smpai atas..hahahaha!lawak betol!hihihihi.. kat gabai ape yg best air terjun dierla, cantik ah.. sungai congkak lak, sesape nk kan ketenangan..hah, bolelah dtg ke sungai congkak..parking kete pon xssah, park jek kat tepi jln then ko terjun jela kat sungai tuh..hahaha! crius, betol ok! mmg xde air terjun tp air dier deras jgkla..mmg sy prefer sungai congkak dr gabai, it's so peaceful.. :)


haahh, ni la air terjun sungai gabai! :)

dari kiri : ibunda, my 3rd bro and ayahanda! ;)

ok, this cute little girl name is shikin, sape nk no fon??hahaha!

yg baju biru tuh is my 2nd bro.. :p

ok, ni sesi temuramah kt org yg jage parking kat sungai congkak.. :)

waahhh!bkn main ko ek!kahkah!

haahhh, ni la sungai congkak! best taw! air dier deraassss giler! :)

even though skjap jek spend time dgn my family but its really worth it! mak bwk nasi lemak, ayam goreng, sambal ikan bilis and yg xleh menahan ialah..mak bwk ubi rebus n ubi goreng ok! mmg da lame ngidam ubi, kt cni manelah ade jual tuh seme..haisshhhh..thanks mak! luv you! ;)
ade lg pic tp mlas ler nk upload seme kt cni, so mohon pegi FACEBOOK sy yek!hehehe! tp kne add sy dlu la k... ;p

okla then, smpai cni jek entry kali ni..see u soon on my upcoming entry okies bloggers!!!daaaaaaa~~

p/s : raya haji WAJIB balik!!! 
xde ape yg boleh halang utk sy balik!! ;(



as salam para bloggers sekalian.. juz wanna make my entry short and sweet ok! :)


smlm search punyer search punyer search lagu kat youtube, ttbe terpandang satu tajuk lagu yg membuatkn hati sy utk mendengar lagu tuh.. yezzaaa! tajuk lagu, mengemis kasih yg dinyanyikan oleh Nazrey Johani feat Far East.. bkn nk kata ape tp sy mengaku yg sy mmg jrang dngar lagu nasyid tp lagu ni bwtkn ati sy tersentuh, sebak dan syahdu..sgt menyentuh perasaan.. ape kata korg dngr sndiri and lirik pon ade kat bawah ni! sharing is caring rite?? benda baik, kita mesti share bersama! ;)



video

lirik :

Tuhan dulu pernah aku menagih simpati
Kepada manusia yang alpa jua buta
Lalu terheretlah aku dilorong gelisah
Luka hati yang berdarah kini jadi parah

Semalam sudah sampai kepenghujungnya
Kisah seribu duka ku harap sudah berlalu
Tak ingin lagi kuulangi kembali
Gerak dosa yang menhiris hati

Tuhan dosa itu menggunung
Tapi rahmat-Mu melangit luas
Harga selautan syukurku
Hanyalah setitis nikmat-Mu di bumi

Tuhan walau taubat sering kumungkir
Namun pengampunan-Mu tak pernah bertepi
Bila selangkah kurapat pada-Mu
Seribu langkah Kau rapat padaku

p/s : ‎"Apabila kita menjadi insan terpilih untuk berpisah dari kasih-kasih manusia yang kita sayangi, ingatlah bahawa Allah itu benar-benar ingin memberikan satu ganjaran yang hebat untuk hamba-Nya. Dasari hikmah-Nya. Renungi kalimah-Nya. Dia memisahkan adalah tanda untuk menyambungkan. Menyambungkan apa jika ada yang terpisah? Berpisah pun perit. Kehilangan itu amat sakit. Dia memisahkan kita dengan kasih manusia untuk menyambungkan cinta kita dengan-Nya. Itu adalah cinta teragung. The greatest love that we gain. =') What we need most."  subahanallah.. :")

credit to blog DOKTOR CINTA yg entry2 dia sgt memberi semangat pd sy, followla blog beliau!anda xkan menyesal.. :)

selamat mendengar!! :)
entry ini tiada kaitan dgn sesiapa pun tetapi ia ada kaitan dgn pemilik blog ini.. :)


tiba2 hatiku terdetik tentang satu pertanyaan..
pertanyaan hatiku...

setelah 20 tahun hidup dibumi yg fana ini, terdetik dipintu hatiku mengatakan bahawa..
Ya Allah, banyak sungguh dosa yang telah aku lakukan..
tidak kira sama ada dosa yang aku lakukan itu dalam keadaan sedar atau tidak..

kemudian, hatiku bertanya soalan yang sangat meruntun jiwaku..
sudikah Allah mengampuni segala dosaku?
sudikah KAU ya Allah?

terdetik lagi dihatiku, adakah segala taubat yang aku lakukan selama ini diterima Allah?
berulang kali persoalan ini berada dikotak minda ku dan bermain dengan perasaan ku..
dengan tiba-tiba, mengalir titisan-titisan mutiara ke pipiku..

Ya Allah, aku hanya mampu memohon keampunan dariMU ya Allah..
sesungguhnya aku banyak melakukan dosa..
aku harap segala amalan-amalan aku lakukan selama ini diterima olehMU ya Allah..

Ya Allah, hidup dan matiku hanya untuk Mu ya Allah..
Cintaku juga hanyalah untukMu ya Allah..

amin ya rabbal alamin..




as salam kpd semua pembaca blog sy..alhamdulillah, akhirnya! sempat juga sy nk meng-update blog sy neh! begitu busy dgn study dan jgk hal2 lain smpaikan terlupa dekat blog terchenta ini.. ya Allah, bnyk sngguh cerita yg nak sy kongsikn ngn kalian tp xtaula nk mula dari mana..hahaha..


yeaaa, satu lagi anak tangga ku daki.. itulah tajuk entry blog sy kali ni..why? mari kita story dari awal hinggalah ke akhir ok! :)


29 september 2011 : hari bersejarah, tak pernah sy fikir utk melakukannya. pd tarikh tersebut, sy telah menyerahkan borang penamaan calon pilihanraya Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2011/2012. pd mulanya mmg sy tdk yakin pd kemampuan dri sy tp alhamdulillah..berkat dari sokongan family dan juga kwn2...sy berani menghantar borang tersebut. alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.


3-4 oktober 2011 : pd tarikh ni, kami iaitu calon2 perlu melakukan Pidato Umum kpd semua pelajar dan membentangkan manifesto2 masing2. ala, mcm pilihanraya betul2 tuh..hehehe.. gigil jgkla tp alhamdulillah, sy dpt mengawal darah gemuruh sy neh..


5 oktober 2011 : hari yg calon2 Pilihanraya MPP/SRC nantikan..ELECTION DAY! atau hari mengundi! kerusi yg dipertndingkan adelah 12 kerusi n calon yg bertnding ade 13 calon.. pd trikh ni jgk proses mengira unid berlngsung pd pkul 5ptg hnggalah pkul8 mlm klau xsilap..mmg sgt2 letih yea  kira undi, bkn snang ok..huhu.. alhamdulillah, berkat kepercayaan student UNITEN kpd sy..sy dpt mengisi salah satu kerusi yg dipertndingkan.. 


itu adelah sedikit kronologi spnjang pilihanraya dijlnkan.. sbb tuhla xde mse sgt ok nk update blog, mood pon xbape nk ade so maapla my luvly blog!hahaha.. hey hello, it's not over yet ok! td pukul12 smpai 12.30 tgh ari sy ade sesi interview dgn pihak UNITEN. diz week, i'm fully booked ok! no picnic2, no ronggeng2! it's all about MPP!yeaaahhhhhh!! ahahaha. 


hurmmmm..i know, this is the very big responsibilities that i have to carry.. handling 6600++  UNITEN student but no worries.. barisan MPP/SRC kli ni sgt gempak ok! seme nyer hebat2 belaka! we are family rite now, our aim is to uphold the student rights and change the perception of student towards MPP.. we will do our best! we juz need ur support, UNITEN student need to support us..


it's not over yet ok, esok ade meeting lagi bersama dgn MPP muadzam then hari jumaat pagi pula ada meeting bersama deputy chancellor of UNITEN.. to me, it was an awesome experience that i have gain after becoming a part of MPP.. i', da chosen one, dat's what someone told me. takut nk pikul tnggungjwb yg sgt besar ni but insyaAllah, i can do it! Allah sentiasa bersama kami semua.. 


jawatan ape yg sy sandang n siapa Presiden MPP bg sesi 2011/2012?? tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~ hahahaha! kami semua tak official lagi, so xleh nk bgtau jawatan apa yg kami sandang..insyaAllah, for the upcoming entry sy akan bgtau.. 


oh, maybe korg seme plik kan nape sy begitu formal n nape perkataan 'caye' da bertukar kpd 'sy' ?? xde pape yg berubah cume biler ia berkaitan ngn MPP, i need to be formal..klau entry yg sy bwt berkaitan ngn 100% psal dri sy.. it will more to funky entry la..mcm entry2 yg lpas!heheheh.. no worries la my blogger reader, sy ttap sy!wuhuuuuu!hahaha! oh, feel free to follow me at facebook and also my twitter !! :)


okla then, i need to rest n study.. mesti ingat,bak kata kak sherry.. ACADEMIC IS NUMBER 1!hoyeaaahhhh!!hahaha..bye2 semua, insyaAllah akn sntiasa update my blog ni ok..daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ;)