salam kpd semueeeeee, mood entry kali ni mmg sdihhhhhhhhh........ korg still ingatkan entry caye yg lpas psal SHE'S A GREAT LEADER tuuuuu, actually die adelah PRESIDENT KELOMPOK ILMU yg sgt10x bgus dan hardworking!!! but last night, we had meeting with AJK and residents... die da decide n secare rasminyer meletakkan jwatan sbg president kelompok ilmu...caye teramat cdih smpai caye mngis, caye sgt rpat ngan dier n dlm kate lain mmg KAMCING giler laaaaaa...huhuhu. smlm meeting mmg abis cpt but smlm caye, POJIE and WANI spend time ngn kakak president kesyangan kteorg ni smpai kul 2 pagi...mmg best sgt2, ktwe pe seme...haiihhhhh...kteorg xdpt byangkan tuesday next week without KAK FATHIAH as our president, cmner la agknyeerrr... da bnyk kali kteorg pjuk but thats was her decisions, we cannot do anything coz diz is the best way for her....hnye kteorg yg tau why she resign and perletakkan jwtan dier mmg menyedihkan kteorg... xpela kak, wlau pon ade org yg xhrgai keje akk slme ni kan....juz remember that kteorg as ur ex-AJK tau cmner akk wat keje, cmner akk bersusah pyah utk ILMU, hope that da ckup utk akk...sincerely i said here, we love u so much and hope one day you will join again our committee........ nnt klau ade mase, kte akn hang out same2 k!!!!.... hope akak sudi tlong caye yg serba xtau ni klau caye prlukan pertolongan akk, i really appreciate it... slme ni akk mmg bnyk sgt tlong caye n jase akk xkan caye lupekan smpai biler2, ALLAH jew dpt blas segale jase akk terhdap kelompok ilmu wlau pon ade org yg x hrgai nyerrrr.... until then, hope akk success dlm stdy akk n don't ever 4get us k!!!! insyaAllah, one day akk akn bersame ngn kteorg blk...WE REALLY LOVE U SO MUCH, WE WILL MISS U AND UR LAUGH....

~TAMAT~




salam korg semuaaaa...!!!! brtemu jgk kte yek, sori sgt coz lmbt nk post entry baru coz really busy with my assignment yg menimbun!!!!huhu. wlau pon story ni da agk lmbt caye post, tp xpela kannn....hehehe. so, last saturday caye n abg2 caye p melaka!!!!hahahaha. vacation with my family xjau pon but really appreciate it coz my dad n my big bro at least luangkan ckit mase dorg utk caye.....hehehe. best giler la, wlaupon MENARA TAMING SARI kteorg xdpt naik but p dtran phlwan n shopping ngn dorg seme mmg best sgt2!!! it was a really sweet moment!!!!huhu. jom2, skodeng pic!!!!hehehehe.





eye on malaysia kat melaka!!!

mase nak naik eye on malaysia...



me and my beloved mom!!!



with my eldest brother...


okla, mlas nk pnjang2 entry kali ni coz pasni nak postkan entry baru lak....hehehehe. juz wait n see ok, bye2 allz n wassallaaaammmmmmmmm.....




salam semuaaa, xpnjang sgt entry caye kali ni.... picture kat atas tu adelah picture caye with our PRESIDENT of KELOMPOK ILMU, she was an awesome leader that i ever met... caye xkan caye klau ade org ckp diz women xwat keje ker ape but the truth is, die adelah president yg snggup bersengkang mate, snggup xp klas semate-mate utk kelompok ilmu... it's really not fair if someone ckp dier xwat keje, sgt2 tipu!!! i know her, i really know her... she's cute, sweet, talkative, hardworking, clever and strong... i love diz women, all community of ILMU will miss her so much after diz... keep ur good work kak, we will support u from behind..jgn lupe kan kteorg, especially me, ur secretary!!!hehehe. i really hope u will stay with us, hope u will change ur mind...please change ur mind...

~~the end~~




salam semueeeeeeeeee, lamenyer xupdate blog caye ini.... sorila, caye lately ni mmg teramat la busy sgt2...huhu. tp yg bestnyer, sdang caye menulis entry ini kan...caye sudah tibe di kmpung halaman caye iaitu MUAR!!!!hahahaha. srnok sgt2, dpt jmpe my family... okie, entry kali ni caye bkn nk citer pasal ROJAK yg mknan tu but entry caye kali ni ade citer yg bercmpur aduk...al maklumla, da lame xupdate blog n tgh bnyk citer ni, nk bwt bnyk2 entry xde mase...busy memanjang, tu yg ROJAK jew nihhhh...hahahaha.


story yg PERTAMA: K-REX!!!
yeaaayyyy..!!!K-REX mmg gmpak giler n caye mmg suke sgt2!!! pd yg xtau ape itu K-REX, krex ialah KEM RAKAN EXCO anjuran PEMBIMBING RAKAN SEBAYA(PRS) n tmpat kem ni dkat RIVERSTONE RESORT, BATU CAVES... kteorg bertolak aritu mase ari jumaat lpas dlm kul3.30 ptg kteorg da bertolak... aktiviti yg bnyk meninggalkan kesan pd caye ialah NIGHT WALK pd mlm ari pertame kteorg tibe... bia caye story ckit nape bnyk mninggalkan kesan pd dri caye ini... okie, caye ni rabun n snang citer mmg caye klau drive ker ape mmg jrang sgt8 drive wktu mlm... tp da name pon night walk kan, xkan nkn wat siang lak kan...huhu. caye truskan jgk coz caye mmg ske night walk ni... but, bile mlngkah masuk ke dlm utan tu jew caye first2 da jatuh!!!!huiihhhh...caye sgt2 xnmpk, juz glap jew... after that, spnjang night walk tu caye jtuh sgt2 dhsyat but caye ttap puas ati coz group caye bnyk mmbntu caye,... thankz a lot guys, Allah jew dpt blas jase korg...even caye jtuh truk giler, caye ttap ske kan aktiviti ni coz at least caye dpt rase jd org bute... okie, ni ade ckit pic yg smpat caye amik mase K-REX..!!!










story yg KEDUA: FINITE MATH MID TEST..!!!
lpas blk dr KREX ari ahad yg lpas, caye kne prepare lak utk FINITE MATH MID TEST yg da berlalu ari slse lpas... da la pnat blk dr KREX then ade test lak kan...huhu. nk wat cmner, caye truskan jgk stdy math wlau pon time tu mmg pnat + xckup tidoq.... alhamdulillah, caye dpt bwt wlau pon pd akhir soalan tu caye agk stuck n rite now mmg bersrah pd Allah n hope dpt kptusan yg baek jew....amin... 


story yg KETIGA: FIRE DRILL..!!!!
yes, mmg fire drill... kat kelompok ILMU jela iaitu tmpat penginapan caye tuhhh... setiap sem akn d adekan latihan kebakaran ni coz mmg da jd aktiviti kteorg kat cni... smua AJK kelompok ILMU trmsuk caye as s/u ni kne trlibat same bg menjlnkan aktiviti ni... snang jew aktiviti ni, biler da dngar loceng kbkran dah berbunyi, seme penghuni kne trun dari aprtment msing2 and klau dorg xtrun jgk xtaula kan ape nseb dorg coz after that seme aprtment akn d black out kan!!!!!hahaaha. nk xnak, dorg ken trun jgk...hehehehe. sblum bermule nyer fire drill ni, kteorg seme ade amik pic yg gilak2!!!hahahaha. jom tgk..!!











story yg AKAN DATANG: GATHERING WITH MY FAMILY..!!!
heheehhehe, actually ni story yg akn caye post 4 my next entry but xpela... bg klu ckit kat korg...hehehehe. nnt ari sabtu caye n family akn p ke MELAKA utk jln2 cari makan d sane...hahahaha. my parents nk bwk caye p melaka bkn ape juz nk release ours tension... yola kan, caye tension ngn study caye n my bro n dad tension ngn keje...so, cuti ni nk release btol2 tension kteorg...hehehe.


CONCLUSION:
smpai sni jela entry kali ni yek, insyaAllah laaaa... caye akn post kan entry yg bru sblum caye blk semule ke UNITEN... b4 caye lupe, nk wish kat seme penganut agme kristian....MERRY CHRISTMAS..!!!!hohoho... so, slmat bercuti semuaaaa..!!!!!!!wassalaaammmmm....



..salam caye ucapkan kat korg seme, xtaula nape ngan ttbe tgh2 mlm ni nak wat entry baru lak...huhu. pd hal pagi kang kene p klas sblum kul 8 and ade quiz lak tu...huiihhhh... arini actually mmg besh giler coz my parents dtg cni td..!!!hahahaha. ske sgt2 biler dorg dtg cni td, abg caye yg no 3 pon ade gak... td kteorg seme jln2 kat MINES, mmg ramai giler org and SALE lak tu kan but xde lak brang2 yg berkenan d hatiku ini....hahaha..

mmg best sgt td wlau pon skjap jew i hanging out with my parents but it was a very precious moments... sbb terlmpau hepi ini lah caye terpanggil utk membuat entry yg bertajuk sebgni....hihihi.

THEY ARE SO IMPORTANT IN MY LIFE.... prktaan "THEY" tu mrjuk kpd tiga golongan ini iaitu yg pertama is my beloved parents, second one is my siblings and my third one
is my beloved friends... so, nk story ckit psal my parents dlu k....

my parents, my lovely parents.... dorg adelah yg sgt2 special dlm idup caye ni, without them... sapela caye ni, without them... caye xkan berada kat UNITEN ni and without them... I AM NOTHING...!!! before caye msuk UNITEN ni, caye tak dpt rase cmner sbnarnyer prsaan biler brjauhan with my family... tp biler da bpe bulan kt cni, tnpe dorg kat sisi caye biler susah n senang... bru caye dpt rse betapa ssah nyer biler brjauhan dr dorg... kdang2, diri ni terase sgt sunyi biler brjauhan dr my parents and also brjauhan dr adik brdik yg
lain... sblum ni kteorg seme brkmpul satu family mase kcit2 dlu but when we grown up, hluan seme da lain... msing2 da keje jauh n caye tercmpak d cni...hehehe. my parents la penguat smngat caye, xtaula ape jd kt caye if dorg da xde... everyday i pray to GOD, jgnla amik nywe dorg dlu selagi dorg x rase duit hasil titik peluh caye... caye mmg nk blas blk budi my parents slame ni wlau pon x terblas but right now yg mmpu caye bwt utk blas budi dorg adelah dgn blaja sngguh2... i really don't want to hurt their feelings, i really love them soooo muchhhh.... xkisah la org nk ckp caye ni anak mak ker, anak bapak ker ape ker but yg pnting skrg ni caye teramat cayang dorang sgt2..!!! skrg ni caye rase cdih kot coz biler tgk dorg da tue2 especially my dad yg cari nfkah utk sara kprluan harian caye ni, rase brslah pon ade... rase cam nk laju kan mase n rite now caye da brkeje n sara dorg
lak....huhu. but, i know... i can't, i really can't do that... dorg kne tggu caye abes blaja ag 3 or 4 years, yg pd caye sgt2 lame....but i don't care, whatever happen...i want finish my studies with successfully and want my parents proud of me... even skrg ni dorgla jd pmbkar smngt caye utk stdy brsngguh2, hope for diz second trimester gred caye mningkat...insyaAllah....

siblings, caye ade 3 org abang...sblum ni mmg sllu gduh ngn dorg, brtekak seme...huhu. but time skrg ni biler da brjauhan, rse sunyi giler...even skrg ni rse rindu kat abg2 caye, msti dorg xcaye n gelak biler bce ni but diz is the truth.... kdang2 mmg gelak sorg2 biler teringat mse kteorg duk same2 dulu, mmg happy sgt2...hehehe. wlau pon caye ni dlu dorg asik ktuk jew, saba jew la kan...hahaha, tp kenangan tu la yg sgt mahal n berhrge, xleh beli kat ane2 pon... the true is, caye mmg syg abg2 caye.... gelak la korg eh bce blog ni...huahuahua... kpd abg2ku, thankz giler2 coz slme ni korg ade support adikmu ini dr segi
kewangan n jugak lain2...adikmu ini appreciate sgt2, akn adikmu ini blas jasa mu suatu ari nnt....kihkihkih.

kawan, friends, buddy and ape2 jela pngglan nyer kan but friends is also important to me... smnjak msuk UNITEN ni, mcm2 ragam kwn2 caye jumpe... yg baik ade, yg bruk lg la ade kan...huhu. but, it doesn't matter... seme tu asam gram khdupan kan, klau nk jmpe seme kwn yg baik2 jew mmg bosan kot....ye ar, seme nerd jew kan...hihihi. entry2 sblum da bnyk
caye citer psal kwn2 caye n xprlu la caye nk ulang ag kan... bosan lak korg kang, asik bnde yg same jew....hahaha.

as a conclusion la kan, golongan2 inilah yg sgt pnting dlm idup caye but yg pling pnting of coz my family laaaa... caye xlupa jgk,ALLAH tu lg pnting dlm khdupan manusie kat muke bumi ni n jgn sskli lupekan DIA...

okie la, smpai cni jew entry caye kali ni.... skdar nk mluahkan prsaan jew, xmo pndam2...huhuhu. camat malam kpd semua n hope korg seme appreciate ngn ape yg korg ade dlm idup korg slme ni....bye2 n wassalaaammmmmm.....


~ini lah my parents, I LOVE U SO MUCH MAK AND ABAH~




salam semuaaaa, ya rabbi... da lame nyer xupdate blog tercinta ini!!!! sangat rindu kan blog ku ini n diam x diam my followers pon da bertmbah, tenkiu so muccchhhhhh..!!!!huhu. i'm really sorry guys coz mmg da lame xupdate blog ni, TERLAMPAU BUSY..!!!huiihhhhh... actually skrg ni pon busy coz caye ni secretary kat tmpat caye tnggal ni and kene check proposal for activity2 yg bakal di jlnkan tp alhamdullillah.... seme da siap n da sent kat presiden but da ckp ngn presiden klau still ade slah ag bgtau n i need to fixed it....huhuhu.


huiihhhh, diz week caye still ag xbalik muar coz i need to stdy and bnyk keje yg sdang menanti ni.... td baru ber-SKYPE ngan bonda tercayang....!!!hahahaha. bondaku telah memotong rmbutnya, pndek giler...kihkihkih. terubat rindu ku ini ar kan...hahahahhaa. bonda kate MAYBE dier and my beloved abah nak dtg cni ari ahad nnt but x sure agla kan... da ckp ngn bonda ku ini xyah dtg klau abah sibuk coz nnt CHRISTMAS caye da blk, same jew jln nyer...huhu. nape xblk awal muharam nnt??? bkn xnk blk tp caye ari awal muharam tu da p KEM RAKAN EXCO(KREX) anjuran persatuan caye kat cni, caye p ari jumaat mggu dpan n blk ari ahad... tu yg xdpt blk muar, trus christmas la caye blk nnt wlau pon juz 3 ari jew cuti...huhu. 


next week mmg schedule agk pack giler ar coz ari isnin da ade kuiz CMPF yg kedua n then da ade kem tu lak n after kem tu trus ade test MATH lak kan...huiihhhh... sgt2 busy n giler nyer pack jdual, need to stdy from right now la coz next week da ade kem tu n for sure xdpt stdy ni seme...huhu. but for that kem mmg i will njoy puas2 with my beloved friends..!!!hahahaha. rmai jgk kwn2 caye p n that's y caye pon ikut....huahuahua. tp kan, lpas jew p kem ni, kteorg akn d serapakn trus ke dlm jwtan2 yg ade kat persatuan ni... conclusion nyer kan, diriku ini akn bertmbah busy...harharhar..
nk wat cmner kan, life kat universiti ni kne la manfaat kan sebaik mngkin coz after graduate pe seme, hdup ni agla busy dgn kerja yg sebnar-bnarnyer... lg satu, smntre kte kat U ni la kne timba mcm2 pnglman coz nnt xdela kne culture shock lak kan...hihihi. btw, i really enjoy my life at UNITEN coz in here i can polished my self confident and can befriend with all student..!!!hahahahaha. 


before i ending coretan caye ini,ceewaaahhhhhh..!!!hahaha. main2 lak caye ni ek..huhu. juz want to thank you to all my followers xkire la yg lame or baru k... thank you coz setia menjadi follower blog caye yg simple n serba kekurangan ini...hihihi. until now, bye2 n tggu la entry caye yg akn dtg yg xtau la biler akn caye post kan...wahahahaha. wassalaaammmmmm....^^

salam semua!!!!!!!!!!!!! rindu giler kat anda seme n of coz rndu sgt2 kat blog caye!!!huhu. sori ler lmbt update blog caye ni coz aritu cuti bape ari utk raye aji tu mmg da xon9 n juz spend time ngn my beloved mom!!! then biler da blk uniten ni pk nak online ar kan tp internet kat cni lak ade probs!!!huihhhh... mmg mcm2 terjd n rite now line internet da ok tp agk lembab la jugakkk..huhu.


ok, korg msti pelik giler biler bace tjuk entry caye kali ni kan kan kan???? sape x pelik, caye pon pelik kot...wahahahahaha. story dier camni, mawaddah iaitu BFF caye kat uniten ni sllu la jgk bwk kete ESTIMA dier n kteorg gelar kete dier tu UNICORN PUTIH coz xtau la nape kan...hahahahha. rase2nyer, ECAH ANI yg gelar camtu kot...hehehe. then kelmarin pemilik UNICORN ni sakit kpler teramat sgt smpai xp klas MTAF n lpas klas tu caye , habsah n ecah ani pon ikut dier p klinik but she's drive ler coz her car kan...huhu. and then, lpas p klinik n p ler mkn area2 c2 jew... 


then kteorg pon lpas mkn trus gerak nk blk.... time ni ler brlaku sdkit kmlangan, time dkat simpang nk klua tu....mawaddah ni yela kpler da ler pning kan then bwk kete lak, die nk klua simpang tu but xamik side then cik habsah kite bru nk ckp then KEBABOOOMMMMMM..!!!!! UNICORN PUTIH tu pon ternaik kat atas divider.... caye da agk mnjritla kan, trkzut...huhu. then kteorg agk panic jgk n ecah ani pon call classmate kteorg yg laki2... time tu la kan, nset ecah ani abis btri, nset wadah n habsah abeh kdit n nset caye lak btri tnggal spruh n kdit pon tnggal spruh...lawak x???hahahaha. rmai jgkla call org mntk bntuan but at last, ade sorg uncle mlyu ni tnyer cmner leh jd cmni n dier trun n tlong kteorg... yg best nyer biler die ckp ngn mawaddah kan, die tnyer wadah, "awk berani x???" dgn muke yg gabra, wadah pon jwb, "berani2"...wahahahaha. jgn mrh yek cik mawaddah, cerite bnde yg bnar...hehehehe. uncle tu suh wadah reverse slow2 n alhamdullilah UNICORN PUTIH tu da trun dr divider tu but skirting dier hncur ar, tercabut trus...huhu.


lpas tu kteorg pon thankz kat uncle n classmatez kteirg la, xtaula wadah nk blnje ape...hehehehe. lpas da settle tu ayah n mak wadah pon dtg n hntar kteorg seme blk apartment msing2... mmg pnglman sgt3 la, nseb bek wadah xp klinik tu sorg2... klau x, mmg mati kutu kot...huhu.
  
kesimpulan dier la kan, klau sakit kpler ke ape jgn la bwk kete coz mlang xberbau... nseb bekla cik mawaddah kte xape2, mmg seme slamat n syukur sgt2... so, skrg UNICORN PUTIH da dibaiki but skrg ni ayah wadah lom stat keje n ayah die la yg bwk kete itu... cian UNICORN kteorg, sakit dier...wahahahaha.. okla seme, smpai cni jew yekkk... ini lah reason nyer nape tjuk entry caye cmni, jgn trkjut!!!hahahaha. bye2 seme , wassalammmmmm....


p/s: to mawaddah, jgn marah haaaaaa...hehehehe.
salam kp semuaaaaaaaa, agk lame gak kan caye xupdate blog caye ini????huhu. bkn ape, tersgt bz dgn aktiviti2 kat uniten ni...da msuk trimester bru n of coz, keje2 pon baru ar kan...tu yg smpai xsmpat nk update blog wlau pon bnyk citer nk caye tulis kt blog ni....pejam celik pejam celik kan, da nk hmpir sebulan caye masuk trimester baru ni n hmpir sebulan la x balik muar taw!!!!huwaaaaaa...!!!sgt2 cdey, nseb bek BONDA ku tiap2 ari call...hehehehehe. but, rabu mggu dpan da blk muar la coz nk smbut raye haji kan...3ari jew cuti but terubat la ckit rndu caye ni kat bonda and umah tuuuu...huahuahua.


okla, mrpek lak caye ni kan...msti korg tertnyer2,nape lak bulan november ni bulan penuh tangisan????pelikkan..???caye pon plik but thats the reality...bulan november ni jgk bnyk sgt problem yg caye n kwn2 kat uniten dpt...don't know why but,nthlaaaaaaa....mcm caye, bulan november ni menangis da mcm rutin harian lakkk...huhu. mcm entry yg sblum ni pnah caye cter kan, ble caye nshatkan org bnde yg baik ade yg xtrime n mengata blkang caye....story tu la yg bwt caye ngis truk2 sgt,  caye xkan trse ati sgt klau that person yg bgtau caye sndri but bnde tu org lain lak yg bgtau...tu yg bwt caye sdih sgt2 n dade ni rase skit....sgt2 terluke, ati caye berdarah n sdg mmjuk ati ni jgn berdendam...


itu story pertame yg bwt caye ngis, story yg ke2 ni pon relate ngn story yg pertame.... bnde yg same berulang ag, ade ag org bgtau caye yg dia ni xske caye tgur dier ape seme...die mmg btol2 xske.... nape yek, nape xbgtau sndri????nape msti ckp blkang???r u a coward person??? caye xkan terase atila klau korg ckp dpan, don't stabbed me from behind laaa... hal2 ni lah yg bwt caye mngis n kdang2 trmnung sorg2 n think, slah ker aku bg nshat bnde yg baik???lntak korg la, pasni mmg xkan korg d tegur n caye akn bwt hal sndri jew...


story yg ke3 yg bwt caye mngis truk....kelmarin ialah hari rabu, satu hari yg bwt caye sgt terkjut....mlm tu caye n my beloved BFF's seme p mkan same2....mmg seme ade, 11 ke 12 org yg mkn same2 mlm tu... mmg best sgt2 dpt spend mase dgn dorg seme, gempak n happening giler...hehehehhe. then caye with another 2 friends p kdai jap, xprlu la caye nk sbut name dorang k....mule2 mmg elk sgt2la, kte 3org p kdai n pesan beger pe seme...then biler mase nk amik beger tu, sorang kwn caye ni pnggil n trik caye n ag sorg kwn caye tu ke tepi kejap...kteorg ckpla nape kan, mcm nk wat demonstrasi lak...hahahaha. then dier pon ckp yg esk(kamis) adelah ari terakhir dier kat uniten....kteorg xphm sgt n die bgtau yg die dpt masuk UITM DUNGUN n dpt kos yg mmg dier minat, tnyela kos ape tp die xbgtau...caye ape ag, mule2 mmg leh than air mate tp pastu trus mencurah2 air mate turun... sgt2 cdih, seme kwn2 yg lain cdihhhh... ilang sorg my BFF's kat uniten bangi, pasni dier akn jadi warga UITM dungun.... tp dier xkan ilang dlm list caye iaitu list my BFF's, dier akn ttap jd BFF's kteorg seme n hope will keep in touch...


itulah story2 yg bwt caye n kwn2 cdih spnjang bulan november, ade ag kwn2 caye yg mngis sbb2 trtntu but xmola cter kan... yg pnting, bulan november taun ni mmg bulan yg penuh tangisan n kesedihaannnn... hope caye n kwn2 dpt tmpuhnyer dgn tabah, xkan ade prkataan putus asa dlm diri kteorg seme... ape pon yg terjadi, sebesar mane pon mslah kte wahai kwn2ku...kte semua akn ttap bersatu n xkan sesekali terpisah, berdoalah kpd Allah yg persahabatan kite akn terpelihara dan diberkati oleh-NYA....aminnnnnnnn....


~~THE END~~
~~WASSALAM~~

salam semuaaaa, slpas hati caye ini disakiti n mmg sakit sgt la kannnn...then, smlm caye ajk kwn2 caye p tgk movie iaitu citer 2012!!!!!!hahahahha. kteorg seme klua dlm kul11 la naik kete MAWADDAH yg dgn suke hati menumpangkan kteorg iniii...hehehehe. tiket kteorg book kul1.45 n sblum kul1.45 tu kteorg pon p ler jln2 sekitar MINES tuuuuu....tgk2 brang, cuci mate ckitkannnn...hahahahaha. adela bli brang ckit, xbnyk pon....then tpat kul1.45 kteorg pon msuk wyanggg...mmg i really xcited la nk watch diz movie coz its berkaitan ngn end of da world kannn....



pd caye la, diz movie mmg best giler!!!! sedih ade, klakar ade n most important things adelah kerjasama!!!wakakakaka. crius, mmg dlm keadaan huru hare ble dpt tau nk kiamat but still ade org yg bekerjasama antre satu same lain... tp ttap ade yg gunekan kuase wang dier but at last mati katak jgk...huhuhu. mmg best cter ni, rugi sape yg xtgk but jgn terlalu tksub lak yek ngn cter niii... ending dier mmg agk xmasuk akal la, da name pon da hari kiamat but ade lak yg buat bahtera n leh d kate kan rmai yg terselamat.....pastu tahun dier lak 0001.....yela, 2012 da kiamat n lpas tu bermula la thun yg baruuuu....mmg plik gler la, omputih kan ble bwt movie ker ape msti ttap nk mnang...wakakakaka. 


crius best citer ni, p la tgk coz mmg xrugi ar korg bli tiket....pelakon2 pon best especially, ank kpd hero tu...mmg cute sgt, comel giler!!!


okla, smpai cni jew entry caye yekkkk...jgn lupe p tgk citer ni!!!!! bye2 n adiosssss, wassalaaaammmmmmmmmmmmmm.....
salam semua, maybe entry kali ni pndek jew coz da xtau nk luahkan prsaan caye ni kat sape ag....da luahkan kat kwn caye but still xpuas...da puas caye mngis, da puas caye trmnung n da puas caye fkirkan hal niii.... 


salah ker caye????salah ker caye klau caye mngur ssorg tu n menasihati ssorg tu dgn nshat yg baik???? caye xtau yg dlm dunie ni still ade org yg xleh mnerime tguran n nasihat yg bergune dr org lain... i really don't believe it..... sgt sakit ag dade ni bile ssorg tu xske caye nyer prngai kerana kongkong dier...caye kongkong dier ker????hnyer krn caye nshat n tgur dier trus dier xske caye...sakit yer dade caye ag biler die luahkan ketidakpuasan hati dier terhdap caye dkat org lain n org tu bgtau kat caye.... sgt sakit dade ni, sgt sakit kpler ni biler mmkirkan hal ni.... why not klau xske care caye trus berdpan n said it loud to me...ssah sgt ker????caye xkan kcit ati ckit pon but in diz situation, caye sgt kecewa n dade caye sgt sakit biler mngthui hal ni dr mlut org lain.... salah ker caye????


caye da agk puas mngis but still xpuas coz xseme caye kluarkan... right now, caye sgt pressure smpai kpler n dade caye skit sgt2...caye tahan, saba jelaaaaa... but ati n prsaan caye, sgt trguris n berdarah sgt2... i'm really sorry if i hurt ur feeling but now u hurt everybody feeling... we only want the best for u, bkn nk mnyibuk ker ape... salah caye ker???? 


fine, mmg salah caye coz beri nshat n tgur dier... xpe, caye mengalahhhh....keep thinking yg aku kongkong kau, aku xksah... from right now, caye xkn nshat sape2 ag n klau ade yg bwt hal yg xbtul xkan caye tgur ag.... i cannot make everyone happy and not everyone like me and i accept that fate.... caye iklas, sgt2 iklas but when diz happen.....prsaan jhat tu da ade dtg ckit... i'm really sorry if i hurt ur feeling dear but i juz want u to know that segale-gale yg aku bwt utk kau sblum ni adelah iklas semate-mate n bkn mntk kau memuji-muji aku and bkn aku mntk utk dipuji.... after diz, i will leave u alone,  nver disturb ur life....bwtla ape yg kau suke dlm hidup ni but biler ko mngis nnt, kau dtgla kat aku coz aku bkn jnis yg pendendam...aku akn pnjamkan bahu aku utk kau menangis wlau pon pd hkikat nyer ati aku xde siape yg tau....aku akn trus menjage hati org di sekeliling aku wlau pon pd hakikatnyer hati aku tiade siape yg jage n fahami...caye happy di luaran sahaja tp adekah korg tau dalaman caye sgt sakit????cume ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI sahaje yg tahu isi hati caye ini....


~~WASSALAM~~

salam semuaaaaa, agk rjin lak nk post entry bru ni....da ler assignment BI still lom sent kat madam ag, leh lak update blog ngan entry baru...wakakaka. assgnment ni mmg da hmpir siap but ngn ttbe caye rse boring lak kan then ade lak tjuk nk bwt entry baru...hahahaha. time mlas, mlas lak nk update blog ni kaaaannnnnnn...so, entry kali ni caye nk story about LOVE and FRIENDSHIP, WHICH ONE IS IMPORTANT..?????
bile berckp tntg CINTA, setiap gadis kat dunie ni ingin dicintai oleh ssorg yg bernama lelaki...tp bile gadis itu dikecewakan, sakit nyer tdk dpt d ungkapkan...kesakitan itu kdang2 tdk dpt d lupekan dlm jngka mse yg pndek, even setahun pon lom tntu ag dpt mlupakan nyerr....caye pnah tnyer pd diri caye sndri, did i need a MAN in my life????caye sllu ckp kt MAK caye yg caye xmo kwin coz idup sorg2 lg bgus...hahahaha. mak caye ckp ssah klau xkwin coz nnt xde anak n in da future caye akn ksunyian...yeker????huhuhu. kn leh amik ank angkat...wakakakakka.. to me laaaa, LOVE = HURT....ssah kot nk jmpe cinte yg btol2 nyer sejati tnpe ade curang...hehehehe. nthlaaaa, pd caye klau xde cinte pon xper kottt...single mingle n alone, best la jgk...wakakakakaka.


about FRIENDSHIP lak, caye mmg xleh idup tnpe kwn2 la!!!!!!huhu. crius ckp, to me ar, friendship more important than LOVE...xde pkwe ker xpela tp asalkan ade kwn d sisi kte ble parents kte da brjauhan dr kte kannn...sahabat adelah saudare terdkat kte, ble parents da brjauhan dr kte means that sahabat la kuarge kte, mcm caye kat UNITEN ni... sahabat2 caye la fmily caye kat cni, dorg la yg support caye n yg pling pnting kan psal sahabat ni... sahabat yg sejati ialah sahabat yg snggup berkngsi ssah n snang bersame...mmg ssah nk cri shbat cmni but i found them here, at UNITEN... kami masing2 ikhlas, trust each other n xde nk ckp2 blkang...ape yg xpuas ati, nk trime ke x tp mmg kne tgur dpan2... itulah caye n sahabat2 kat UNITEN niii, kami cayang each other la...hehehehehe. 


sbgai ksmpulan kan, read diz....


if :
A is 1
B is 2
C is 3


Z is 26 then...


L+O+V+E = 54


AND


F+R+I+E+N+D+S+H+I+P = 108


interesting right, means that here if someone asked u, WHICH ONE IS IMPORTANT BETWEEN FRIENDSHIP AND LOVE??? u will answered, FRIENDSHIP IS TOO STRONGER THAN LOVE...


so, terpulang kpd korg nyer pndpat la yekkk...diz is only my opinion that i want to share with u allz....comment la my entry klau korg setuju or tak setuju, depends k..!!ok, need to go n ENJOY UR WEEKEND..!!!bye2, adios and wassalaaammmmmmm....
salam semuaaaaaa, da agk lame jgkla caye xupdate my beloved blog niiiii...hehehehe. sori2, agk bz kblkangan ni coz caye da enter new trimester that is TRIMESTER 2!!!!!wakakakakaka. trimester lepas da berakhir ngn result yg kurg memuaskan ati caye but still grateful to Allah arrr, but diz trimester 2 insyaAllah akn caye stdy n struggle abis2san...its not only my words but i will prove it to my family especially i will prove it to my dad n my siblings... caye leh wat nyer ar, bkn trlmpau yakin ker ape but maybe trimester lpas caye agk main2 but diz second trimester caye akn wat bersngguh2....ade mase stdy n ade mase utk beriadah la kan, xdela straight jew stdy...gilak jgk otak, mmg xbiase pon wat cmtu....wakakakakaka. 


ok, caye nk story ckit about my subject laaaa... diz second trimester cam biase mmg 5 subjects iaitu COMPUTER LITERACY(CMPF 124), FOUNDATION ENGLISH 2(ENGF 103), MACF 103(xtau ape name pnuh dier...hehehe), FINITE MATHEMATICS(MATF 134), MALAYSIAN TUTORIAL ARMY(MTAF 103)...itula 5 subjek yg prlu caye tmpuh for diz trimester....pd caye, subject yg paling tough ialah ENGF 103 and MATF 134....sbb ENGF 103 tough adelah kerana PUBLIC SPEAKING!!!its all about public speaking n mmg kene power ar english...huhu. caye bknla xtau lngsung english but agk lemah jgkla...tp insyaAllah, ngan tnjuk ajar lecturer yg bernama PUAN ZUE caye akn improve la my english wlau pon xbnyk...sbb MATF 134 lak tough ialah, actually xtau ape sbb nyer but prmulaan bljar aritu pon da mcm pning gak laaaa...tp xper, bnyk mase ag nk phm tol2 n insyaAllah caye leh bwt dgn bntuan lecturer math yg xberubah iaitu PUAN NORAINI!!!!alhamdullillah lecturer math xberubah, mmg best lecturer ni!!!hehehe. subject bru dlm trimester 2 ni ialah MACF 103 ngan MTAF 103....MACF ni berkaitan sejarahla n mmg mmrlukan kekutan mental but MTAF ni lak mmg sgt2 mmrlukan kekuatan fizikal coz training dier mmg cam askar daaaaa...huhu. isnin mnggu dpan da stat la lthan kawad kaki, berlari pe seme...huiihhhh...mmg pnat n bertmbah gelap la jwbnyerrrr....hehehehe. CMPF tu juz lecturer jew berubah, name lecturer kteorg MISZ MOHANA@MISZ MONA....best blaja ngn misz ni, cantik but tegas sgt...bgus2, i likeeeee...hahahahaha. MACF lak name lecturer nyer ialah ENCIK AZIZUL HAKIM, mmg lecturer yg baik n funny sgt2...caye rase, my feveret subject diz second trimester of coz MACF kotttt...hehehehe. not sure ag, overall mmg skela subjct2 nyerrrr...


huh, mmg agk tough diz new trimester but insyaAllah, ngn bantuan Allah, family n friends...caye dpt tmpuh nyer ngn baik...aminnnnnnnnnn...!!!hehehe.


kpd sahabat2ku yg berada d UNITEN bangi kos FOUNDATION IT, mari kite bersame2 berjuang utk diz new trimester...!!!!!!muahahahahahahaha. satu jew yg caye mntak kat Allah, caye xmo ade repeat2 paper!!!!xmau sgt2, mntak d jauhkan n hope Allah memberkati pelajaran yg caye belajar selame ini....huuiihhhhhh...


okla, da mlm n esk mau bwt bnyk keje ni...tutorial math hmpir siap but assgnment BI lom siap ag...so, 2mrrow really need to finished it!!!!hahahaha. bye2 semuaaaaaaa, adios n slamat mlm....WASSALAMMMMM...~~
salam semua, terase ade mood lak nk update blog...hehhehe. waaaaa,kat muar skrg ujan lbat giler smpai nk bukak astro pon xleh....huhu. tu yg boring n trus update blog ku ini...hahahaha. xmnrik sgtla citer caye arini coz nthla, rse cam looser jew...huhu. today, my final exam rsult da klua....UNITEN sent email kate stat leh cek rsult kul8mlm n onwards but ble caye bkk facebook tgk all my friendz da kcoh2 ckp rsult da klua....time tu lom kul8 ag, so, ketakutan caye mkin membuak2 ar...huhu. tmbul ag satu problem lak, caye da msuk lman web uniten n nak log in ar but xleh log in lak pulak...huhu. xtaula apsal kan, then caye pon trus mntk tlg my BFF iaitu SYADA, suh die tlg cek kan...caye mnunggu dgn pnuh ketakutan ni, kwn2 lain seme da tnyer dpt bape seme....huhu. then syada pon bgtaula caye dpt bpe, sgt2 kcewa ngn rsult caye...caye juz dpt 2.77 n klau bndarkan dptla 2.8... sdih sgt2 skrg ni, i bet caye dpt la 3.00 kot...tp xtercapai, ble tnyer kwn2 yg lain dorg sme 3.00 n above...nthla, skrg ni rse kcewa, moody n rndah dri ngn kwn2 lain...but i still bersyukur kpd Allah, cume kcewa ckit jew... time nk bgtau mak tu yg rse cam brslah nk bgtau coz tkut mak pon trut kcewa...then caye amik pluang mse nk p bli mknan mlm td, caye drive n trusla bgtau mak caye... Alhamdullilahhhhh, mak caye kate its ok laaaa...its not end of ur world kan, ade ag 2 trimester n kne struggle abis2san....nthla, caye still rse brslah, pk nk chatting ngn kwn2 caye mlm but xde mood sgt2...nthla, sgan kot ngn dorg yg dpt 3.00 n above....but i'm proudla dpt kwn2 yg terrer giler!!!hahahaha.

insyaAllah, next trimester caye akn struggle giler2 n hope sgt dpt naik pointer tu...aduyaaaiiii, sgt2 sdih skrg ni...nthla, rndah dri caye da mncul blk kot....yela, d kelilingi kwn2 yg pndai n terrer....xpela, dorg mmg deserve it coz dorg struggle....xmcm caye, main2 lbh kot...huhu. its okla, abg2 caye pon xde mrh2 but juz bg nshat jew supye tngkat kan ag pointer tu...tgkla, next trimester mmg gilak nyer stdy!!huhu. maybe ni bkn rezki caye kot, xpelaaaaaaaaaaaaaaaa...caye juz bersyukur n redha jew wlau pon da lpas ngis ni...heehee..legela ckit, tekap muke ngn bntal then ngis n jrit...wahahahaha..

okla, ini jew citer nyer...kecewa but still thankful...bye2 semua, c u allz on my next entry ehhh..!!!adios n salaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....





ahlan wa sahlan semueeee...!!!udah lame xupdate blog coz xde idea n xde mood sgtlaaaa nk update blog...huhu. so, arini da ari khamis and i will go back to UNITEN bangi diz sundayyyy...waaaaaa, really misz my UNITEN my my friendz of coz!!wakakakaka. but, ble da pkir blk kannnnn...after diz holiday mayb lame kot xblk...yela, da msuk sem bru n jdual pon cm pdat jew..huhu. pasni, rndu kat my mammy laaaakkkkk...huwaaaaaa...!!rndu msakan mak, bebelan mak, ape lg????hehehehe. xpe2, ari2 bondaku akn call kuuuuuu...hahahaha. so, today entry is about my second brother dat is MOHD REZUAN....best giler abg caye, esk die da bertolak ke GUANGZHOU, CHINA utk 5ari!!!bkn bercuti but ade lawatan smbil bekerjaaaaa....abg caye designer kat satu company kat mlke, so dorg kne p ke china coz ade pameran ape ntah...tu yg abg caye kne p, bos die ajk daaaa...best nyerrrrrr, xdpt itot laaaakkkkkk...hahahahaha. esk die bertolak dr muar ke KLIA ngn abg caye yg no 1, my parents n caye xdpt fllow la coz abah caye ade keje...


skrg mmg rsau tol, wanna know why????ESOK adelah ari yg pling menakutkan!!!!huwaaaaaaaaaa...!! esk dpt rsult FINAL EXAM caye yg arituuu!!!aduyaaaaiiii, sgt tkut coz caye rse caye xbwt yg terbaek koootttt....yela, bnyk main2... matila klau rsult truk, abg2ku msti mrh nyerrr....huhuhu. ape yg leh caye wat skrg juz tawakal kpd Allah, hope dpt rsult yg leh wat my family hepilaaaaa...huhu.


okla, smpai cni jew...xtau nk cter ape,mklumlaaaaa...esk rsult nk klua, dlm ketakutan niiii....huhu. k, c u allz on my next entry..!!!bye2, wassalammmmmmmmm...
salam semuaaaaa, hope korg seme shat jew k... actually arini xtau nk cter ape tp lately ati caye ni cam xsdap ati taw...dunno why but really2 xtau ape sbb nyer caye rse xsdap ati...huhu. spnjang cuti ni mmg caye alwayz xdpt tdo, kdang2 smpai kul4 bru tdoo... caye think postive gak, mayb da biase tdo lewat koott...huhu. then mlm smlm, ngn ttbe otk caye terpkir... ape akn jd kat caye klau my parents dead???huhu. i know, xbaik ckp cmtu but i really dunno nape caye leh trpkir smpai cmtu skliiii....huh! nthlaaaaa, lately ni jgk caye rse ati ni cam sayu n cdihhhh...arggghhhhh!!!nape ni hah???pliklaaaaa, bnci tol dpt prsaan cmni...huhu. yup, lately ni mmg a lot of probs hppen especially familt probs..cannot bgtau ape dier coz it is really2 private... smlm pon caye ngis sorg2, xtaula nape...mcm, xde reason pon caye ngis tuuu... sgt2 plik, ttbe caye leh trpkir smpai cmtu skli... skrg ni pon still xleh tdo, xsdap ati still ade...ya Allah, dugaan ape lg yg KAU akn berikan kpd hamba mu yg lemah ini???insyaAllah, aku akn dpt tmpuhi nyer... atau pon, prsaan xsdapa ti caye ni ade bkaitan ngn result FINAL EXAM caye arituu???!!!!arggghhhhhhh!! da la, caye redha ngn ape pon yg akn terjd pasni coz da xlrat nk pkir kn hal ni seme...sgt pnat, i juz want to hepi with my family n friendzz...
nite2 allz, hope korg seme dpt mimpi2 yg indah2 belaka... sje jew ni nk mlpaskn tnsion caye..huhu. wassalammmmm...




salammmmm semueeeee..!!!smoge arini merupekan ari yg terbaeekkkk dlm idup korg!!!hahahaha. nape caye hepi semcm???sbb nyer, arini caye nk citerkn tntg my BFF'S kat UNITEN BANGI!!!!wakakakakaka. siapla korg seme, sgale rasie korg aku bgtau kt blog aku ni!!!hhaahahaha. korg msti da tkut, kan kan kan???hehehehe. xdela smpai cmtu, juz nk share ngn pmbce2 blog aku ni tntg korg...hehehehe. sblum caye cterkan psal BFF'S caye ni, caye nk ltak pic2 dorg dlu supye korg seme knal my BFF'S niii..!!! jom2, tgk muke dorg yg cute2 belaka...wakakakakaka. 





haaaaaaaaaa, ni la wjah2 BFF's caye kat uniten bangi!!! cumil2 belaka trmsuk la cayeeee....hahahahaha. dorg ni la shbat2 yg pling caye cayang sgt2!! 2mnggu xjmpe dorg ni, mmg rse lain n bosan sgt2...huhu. kteorg juz YM jela utk lpaskn rndu msing2...huhuhu. ok2, td caye da jnji nk knalkan 1 by 1 shbat2 caye ni kan??? ok2, mari kte mule kan!!!huahuahuahua.


SAHABAT PERTAMA: MAWADDAH
*seorg yg baik hati, peramah, skrg da advance coz da pndai loyer bruk ngn kteorg...hehehehe.
*mawaddah da mcm mak kteorg coz any problem yg kteorg hdpi akn kteorg ngdu kat mawaddah..
*suare die sdap ketike mengaji n menyanyi...hehehehe.
*seorg yg BIJAK!!!!hahahaha.


SAHABAT KEDUA: SYADA
*seorg yg manje, cute, manis n GILER PRSAN!!!hahahaha. jgn mrh ekkk...hehehe.
*giler camera, kdang2 pose n amik pic sndri..ape nk jd ngn kwn aku ni...hahahaha.
*baik hati, peramah, BIJAK, ske shopping minah ni!!!wakakakaka.
*yg pling pnting, syada adelah jiran baru caye nnt!!!hahahahaha.


SAHABAT KETIGA: ECAH ANI
*seorg yg giler2, giler kmera jgkla minah ni...hehehe.
*very very very good in english..!!!
*mmg peramah, baik hati sgt2, ske buli die...hahahaha.
*BIJAK, caring n agk lrus bndul kwnku ini...hehehehe.


SAHABAT KEEMPAT: ECOT!
*real name dier AISHAH RAMLI, xpnah tnyer nape nickname ecot...sbb die kcoh kot..wakakakaka.
*die kan, mmg ske BULI caye!!!hahahaha. crius, xtpunyerrr...
*agk ksar ckit tp caye tau, die pon agk mnje laaaaaa...hehehehehe.
*hot temper ckit kwnku ini, ssah kteorg klau die da mrh...
*sgt BIJAK, peramah, mlut mmg kcoh thap super saiya!!!wakakakaka.
*baik ati, trlmpau peramahhhh...hahahaha.


SAHABAT KELIMA: POJIE
*agk pemalu, ske sepak muke caye..!!!huwwaaaaaaa....
*sgt BIJAK dlm seme mate pljaran, minah ni mmg dasat wooooo...hahaha.
*baik ati, peramah ckit jeww...hahahaha.


SAHABAT KEENAM: IRA a.k.a. NENEK.
*pnggil die nnek coz nthlaaaaaa...hahahaha.
*minah ni mmg giler2 thap gaban laaaa, klah caye ni yg giler...wakakakaka.
*ske ble dngar die ktwe, mmg klakar...hahahahaha.
*mmg baik hati, peramahhhh....


SAHABAT KETUJUH: WANI
*real name die MASRUL EZWANI...hehehe.
*knal die sjak ari pndftran ag, nmpk mcm sopan jew tp ble da knal...msyaAllah...hehehe.
*die ni adelah roomatez caye yg baru!!!hahahaha.
*mlut die mmg becok ckit, asik ckpppppppppppppp jeww...kihkihkih.
*sgt2 baik hati, terlmpau10x peramah n bijakkkkkkk...


SAHABAT KELAPAN: MIA
*kdang2, ssah nk tgk die snyum or ktwe..
*sllu die crius jew, tkutttt...hahahaha.
*merupekan housematez kuuuuuuuu..!!!
*agk tegas kot, tegas kerrr??????wakakakaka.


SAHABAT KESEMBILAN: NURUL
*org kelate, terlmpau cuteeeeeeeeeeeeeee...hehehe.
*ske bwt lwak, xleh sgt tgk muke die coz caye msti glakkk...hahahaha.
*sgt baik hati, peramah, bijak, kdang2 sngal die dtg....kihkihkih.


SAHABAT KESEPULUH: HABSAH
*kdang2 tegas, kdang giler2, kdang2 kteorg yg giler lyan die...wakakakaka.
*sgt baik hati, sgt pandai, sahabat baik kpd mawaddah..
*errrrmmmmmm,kurg peramah kottt...hehehehe.
*ske tgk die snyum!!!!hahahaha.


SAHABAT KESEBELAS: IFA
*kcit molek orgnyer, cute sgt2...
*rmai peminat woooooo...hahahaha.
*pndai msak, kdang2 mmg suh tlg die msakkan...hehehe.
*housematez kpd syada n pojie n jiran baru kuuuuuu..!!!wakakakaka.


itulaaa die, serba sdkit biodata BFF'S caye kat uniten bangi tuuuuuu... honestly caye ckp, dorg da mcm adik brdik caye n kteorg mmg ikhlas dlm berkwn...klau ade yg xbtul, kteorg akn tgur mngur antre satu same lain... ane2 kwn2 caye yg xsbut tu bkn nyer korg bkn kwn kte yek tp yg caye sbut kt blog caye ni adelah sahabat yg sgt10x caye rpat gilerrrr..!! truely, mmg xde rasie antre kteorg n kteorg sling memprcayai antre satu same lainnnn...skrg ni caye mmg rndu kat dorg, sgt2 rinduuuuuuuuuuuuuuu....huhu. xpe2, nnt da blk uniten nnt mmg gamatla uniten tu kteorg mmkak nnt..!!wakakakaka. 


okla, smpai cni jela yeeekkkkk... hope korg seme njoy ble bce entry caye ni, pnat caye menaip niii...hahahahahha. ok, c u allz in my next entry k.... adiossssss, wassalammmmmmmmmmmmm....!!!
salam jumaat sy ucapkan kpd semua!!!ok2, today my entry a little bit FORMAL coz ade 2 sbb nyer yeeekkkkk...hehehe. reason no 1 ialah, kwn sy yg bername ECOT kate blog sy agk CHILDISH!!!hahahaha. ecot ckp ag nape cam childish coz ade pktaan "caye", "campai"....kihkihkih. so, today n only today ok!! entry kali ni jew sy xkan gne kan pktaan2 yg childish tu...wakakakaka. reason no 2 areeeeee, berkaitan ngn story yg sy nk cter arini... mmg formal la, psal sorg GADIS yg begitu mendambakan CINTA.... the story hass beginnnn, now..!!!


ok, GADIS ni sebaye ngan sy iaitu berumur 18tahun n skrg study kat private college ar... die bole d katekan xdela cntik sgt or xdela huduh sgt muke dier...ape org kate, sdap mate mmndang laaaaaaa... dr segi pljaran lak, die mmg ok n xdela genius ke ape but oklaaaaaa... die mmg pnah bercinta tp semua cinte die juz ptus d tgh jln... xde yg bkklan smpai skrg ke ape... mayb slah die jgk or mayb slah laki2 tu yg ske main2 kan prsaan GADIS ni... sblum ni, GADIS ni mcm xksah xde kksih hati but lately die trase sunyi coz xde insan yg bernama kksih yg sudi menyanyangi n mencintai die wlau pon die mempunyai family yg snggup bwt ape saje utk bwt GADIS ni bhgie... but, GADIS ni still feel lonely coz right now die mmg kehausan CINTA....mayb skrg ni die rse rndah dri coz mngkin die kurg cntik pd mate laki2... yela, SESETENGAH llki skrg hnya mmndang RUPA dr perilaku ssorg gdis tu... sblum ni, GADIS ini xdela kisah sgt pon ade kksih hati or x but lately mmg die terase sgt2 sunyi.... smkin hri, thap keyakinan diri die smkin menurun dan die berase amatlah rndah dri d mate kwn2 die... xptut kn berase cmtu???GADIS ni jgk mgkin pemalu tp dlm hati die mmg die inginkan seorg llki yg mencintai die dgn ihklas bkn krn rupa or hrta... skrg ni, die still tercari2 llki yg ssuai dgn die n ikhlas mencintai die... ttp, die tbe2 brulah terpkir bhwe kte ni manusia juz leh mrncang tp hnya ALLAH yg akn tntukan... mgkin ade hkmah d sbalik ni seme, mayb die xde kksih wat mse skrg ni coz die prlu tmpukn prhtian dlm pljran dier dlu... right now, die kmbli tnang n serahkan segale2 nyer kpd ALLAH YANG MAHA ESA... skrg ni die juz pk nk stdy, stdy n stdy dluuuuu... INSYAALLAH, satu ari nnt... GADIS ni akn temui kksih hati die n temui cinta sejati die, sape tau kn...????


so, ape pndpat korg ek????ermmmmmmmm....


~THE END~

KEBABOOOOOMMMMMMMMMMMM!!!!!!CHIIIIINNNNGGGGGGGGGGGGGGG!!!!kahkahkah. da stat ar kegilaan caye ini...huahuahua. very xsnnoh caye ni, ehem2... salam semua!!! hai korg, adekah anda rndu kat caye????wakakakakaka. bertemu kte ag kt blog caye but diz entry very da special coz diz is my 100TH ENTRY!!!!!!hahahahaha. teramatla hepi, ske giler ble da mencecah entry yg ke-100 nihhhh...hehehehehe. actually kan, xtau nk post kan citer ape coz very da blur skrg nihhh....al mklumla, cuti 2weeks ni mmg teramat la boring sgt... nk tau ape caye bwt??? no 1 mmg ar ade tlg mammy ku bwt keje pe seme kan then main game PS2 lak then klau da boring lak mmg on9 kat ym or fb or mane2 arrrr...huhu. mmg bosan giler, lainla klau caye blk ni kne stdy ker 4 exam tp da abeh exam kannn... skrg ni, tgh plan nk p mandi manda katner...mmg la mndi leh kat umah jew tp nk plan p mandi manda kat gnung ledang niihhhh... plan ngn sedare kte la, ble la nk p nihhh???!!!! xpe2, kne tggu jela coz my holiday still lame ag...muahahahahaha. eh2, ag lari topik yek caye ni... mklum la, agk sewel ckit ar arini...wakakakakaka. mmg tgh blur cngat2 ni, xtau nk tulis apeeee...huaaaaaaa... but, ape2 pon la kan... i want to thankz to allz my followers yg setia meng-follow blog caye yg xdela cntik sgt pon kannnn... juz a simple blog and evrythng dlm blog caye ini hnyelah tntg diriku yg cumel ini....wakakakakaka. lately ni mmg bnyk postkan entry psal PERSAHABATAN coz caye ade rmaiiiiiiiiiiiii kwn yg baik n ikhlas berkwn ngn caye... so, juz want 2 share with u guys laaaa... so, diz is my 100TH entry... i want to THANKZZZZZZ to all my followers n my BLOGGER'S FRIENDZZZZ!!!! until then, insyaAllah akn caye postkan ag entry yg menarik utk korg seme spnjang 2weeks holiday caye niiii... bye2 allz n adios!!!!!! salammmmmmmmm....^^peace no war^^




waaaaaaaaaaaaa, rndu giler kat blog ksayangan caye niihhhh..!!!da besawang gak ar blog ni, xpe2... spnjang 2MINGGU cuti nihhh, caye akn update n kemas blog caye ini!!!wakakakakaka. eh2, xsnnoh tol ar lak kan... salam kpd semua, terlupe nk bg salam coz terlmapu xcited maaaa!!!!hahahahahaha. huiiihhhh, abeh sudah menempuh dugaan idup yg terlmpau besau caye nihhh..huhu. ha, ape die??? ape ag, FINAL EXAM caye laaaaa... syukur kpd ALLAH yg caye leh jwbla seme soalan nyer wlau pon ade d antare nyer caye HENTAM KEROMO jewww...hehehe. mmg lame sgt xupdate blog ni, mklumlaaaa.. mmg teramat bz ngan exam n jugak assignment...huhu. skrg ni caye berada kat hometown caye iaitu MUAR!!!! da 3mnggu xblk coz nk stdy 4 final exam n now, i'm home!!!hehehehe. sgt happy wlau pon teramat pnat, 1 trimester da berlalu n trimester 2 r coming soon!!! caye akn lg sbuk coz ade subject ala2 MILITARY, ade kawad kaki ape seme... huiihhhh, mmg kmpem xde mase sgt nk update blog ni... silap ari bulan, sebulan skli la jwbnyer caye update blog caye ni...huhuhu. tp xpela, asalkan caye njoy stdy kat uniten!!!! caye tbe muar ni smlm mlm, ptg smlm sy da check out dr apartment caye n caye akn check in semula after 2weeks holiday niii... yg best giler, caye ade housematez baruuuuuuuuuu..!!!hahahaha. housematez baru ni best friendz caye kt uniten iaitu MIA ngn WANI!! best sgt, caye akn satu blik ngn wani n mia lak mmg cian sgt2... xde roomatez la pulak, tp xpelaaaa... asalkan kte 3org satu umah!!! yg lg best, jiran kteorglaaaa... nk tau x sape???? best friendz caye gak iaitu SYADA, POJIE, IFA n SUE!!!! waaaaaaa, apartment ilmu tingkat 3 akn d huru hare kan oleh kteorg seme!!!!wakakakakakakaka. best sgt2, xsaba nk blk semule ke uniten n jmpe housematez n jiran barrruuuuuuu..!!! haaaaaaa, trimester 1 da berlalu dgn bermacam2 citer n ragam kwn2 cayeee...mmg akn merindui detik2 kteorg mase trimester 1 tu, mmg indah... ade suke, duka, ketawa n bahkan ngis pon same2... so, kpd BFF'S caye yg bernama SYADA, POJIE, IFA, WANI, MIA, ECAH, ECOT, NURUL, MAWADDAH, HABSAH, IRA n lain2... insyaAllah, hbungan kte sbg SAHABAT yg sgt rapat ni xkan ptus smpai bile2, kte seme akn menempuh susah n snang bersame2 yekkk.... cewaaahhhhhh, ayat mmg xleh bla tol ar!!!wakakakaka. xdela, mmg btoi ape yg caye ckp kan ni n bkn main2.. insyaAllah, kteorg akn kkal sbg SAHABAT rapat smpai bile2...hah, ni ade sdkit kate2 indah la or friendship quote...

jika HATI adalah ISTANA..
maka CINTA adalah RAJA..
KETULUSAN adalah SINGGAHSANA..
KESETIAAN adalah MAHKOTA..
dan SAHABAT adalah TAKHTA yang PALING MULIA..

best x ayat2 die ni??? bestkan??? MAWADDAH yg bg kat caye, mmg ske sgt2 kate2 niii..huhu. so, kpd TEMAN2 caye kat lua sane mau pon knal or x... IKHLAS la dlm menjalinkan ape2 hbungan pon mahu pon hbungan PERSAHABATAN kerana, KEIKHLASAN itulah kunci kepada semua bnde... if someone tu ikhlas dgn kite, actually kte dpt rasekan nyer... but if that someone xikhlas or betray us, kte pon dpt rasekan nyer jgk... so, the conclusion issssssss.... diz is my 99TH entry and diz entry is SPECIAL coz entry ni sy dedicated kan khas kpd BFF'S caye iaitu SYADA, POJIE, IFA, WANI, MIA, ECAH, ECOT, NURUL, MAWADDAH, HABSAH n IRA... hope korg jgn lak ngis guling2 yekk..kahkahkahkah. so, entry caye yg ke-100 akn caye post kan nyer pd bile2 mase yekkk... juz wait n seeeeee...hahahahha. campai cni jew, bye2 semua n wait 4 my special 100TH entry..!!!!whoooaaaaaaa!!! salaaaammmmmmmmm....







MY BLOG WILL BE UPDATED AFTER MY FIRST FINAL EXAM!!! TERLAMPAU BUSY DAN SIBUK DGN PREPARATION 4 MY FINAL EXAM.... DON'T WORRY, CAYE AKAN TTAP UPDATE MY BLOG AFTER MY FINAL EXAM K!!!! WISH ME LUCK OK!!!!!! DAAAAAAAAA......SALAMMMM....