~kisah tentang DIA yg bernama.....GADIS...~

salam jumaat sy ucapkan kpd semua!!!ok2, today my entry a little bit FORMAL coz ade 2 sbb nyer yeeekkkkk...hehehe. reason no 1 ialah, kwn sy yg bername ECOT kate blog sy agk CHILDISH!!!hahahaha. ecot ckp ag nape cam childish coz ade pktaan "caye", "campai"....kihkihkih. so, today n only today ok!! entry kali ni jew sy xkan gne kan pktaan2 yg childish tu...wakakakaka. reason no 2 areeeeee, berkaitan ngn story yg sy nk cter arini... mmg formal la, psal sorg GADIS yg begitu mendambakan CINTA.... the story hass beginnnn, now..!!!


ok, GADIS ni sebaye ngan sy iaitu berumur 18tahun n skrg study kat private college ar... die bole d katekan xdela cntik sgt or xdela huduh sgt muke dier...ape org kate, sdap mate mmndang laaaaaaa... dr segi pljaran lak, die mmg ok n xdela genius ke ape but oklaaaaaa... die mmg pnah bercinta tp semua cinte die juz ptus d tgh jln... xde yg bkklan smpai skrg ke ape... mayb slah die jgk or mayb slah laki2 tu yg ske main2 kan prsaan GADIS ni... sblum ni, GADIS ni mcm xksah xde kksih hati but lately die trase sunyi coz xde insan yg bernama kksih yg sudi menyanyangi n mencintai die wlau pon die mempunyai family yg snggup bwt ape saje utk bwt GADIS ni bhgie... but, GADIS ni still feel lonely coz right now die mmg kehausan CINTA....mayb skrg ni die rse rndah dri coz mngkin die kurg cntik pd mate laki2... yela, SESETENGAH llki skrg hnya mmndang RUPA dr perilaku ssorg gdis tu... sblum ni, GADIS ini xdela kisah sgt pon ade kksih hati or x but lately mmg die terase sgt2 sunyi.... smkin hri, thap keyakinan diri die smkin menurun dan die berase amatlah rndah dri d mate kwn2 die... xptut kn berase cmtu???GADIS ni jgk mgkin pemalu tp dlm hati die mmg die inginkan seorg llki yg mencintai die dgn ihklas bkn krn rupa or hrta... skrg ni, die still tercari2 llki yg ssuai dgn die n ikhlas mencintai die... ttp, die tbe2 brulah terpkir bhwe kte ni manusia juz leh mrncang tp hnya ALLAH yg akn tntukan... mgkin ade hkmah d sbalik ni seme, mayb die xde kksih wat mse skrg ni coz die prlu tmpukn prhtian dlm pljran dier dlu... right now, die kmbli tnang n serahkan segale2 nyer kpd ALLAH YANG MAHA ESA... skrg ni die juz pk nk stdy, stdy n stdy dluuuuu... INSYAALLAH, satu ari nnt... GADIS ni akn temui kksih hati die n temui cinta sejati die, sape tau kn...????


so, ape pndpat korg ek????ermmmmmmmm....


~THE END~

2 comments:

atiQah adNan said...

betul tu.. isilah kekosongan hati itu dengan sesuatu yang lebih bermanfaat.. itu lebih baikk..
^__^

~*MISZ NORISH*~ said...

yeeeeeeeeeeee, btoi3...
hehehehehe..
thankz bg pndpat..