~~BERMULA LAH SEMULA PERJALANAN SBG SEORANG STUDENT..~~

assalammualaikum semuaaaaaaaaaa, amacam rye korg arini??? diam x diam kan, da smggu kte beraye and of coz da smnggu lbh caye stay kat muar niii.... mmg best giler stay kat muar ni smnggu lbh, dpt bwt kuih raye ngn MAK, mlm raye msak same2 ngan MAK, kemas umah pon ngan MAK.... best sgt, lepas tol rindu caye kat mak.... tp nk wat cmner, ari snin da stat klas semula and esk tgh aru da bertolak balik ke UNITEN BANGI..... ya Allah aiii, terase cam waktu cpt sgt skrg... skjap jek da nk blk ke uniten ni, cam still xpuas stay kat umah muar niiii....huhu. tp, life caye as a student must go on... 4taun kat uniten bangi klau xde aral yg melintang, msti jgk d truskan coz matlamat cayer satu jew biler da abis blaja.... nak dpt keje yg bagus and then nak snangkan parent's caye, da puas dorg bertungkus lumus bsarkan kteorg adik brdik... mak n abah da mrse duit abg2 caye and INSYAALLAH klau umur caye pnjang, caye nak dorg rse duit caye lak... abah klau leh klau caye da keje, die xyahla keje ag kan... biala dier rhat, klau nk keje jgk xyahla yg brat2...huhu. itu jela matlamat caye slme ni, nak snangkan family caye especially my beloved mom and dad... yela kan, tnpa dorg caye xkan ade kat dunie ni skrg....... so, tomorrow da bertolak ke uniten!!!!hahahahaha. xsbar nk jmpe kwn2 kat sane, rndu kat dorg...huhu. mak caye mmg best la, die smpat ag bwtkan caye n kawan2 ketupat and rndang ayam!!!!hahahahaha. cmner dpt daun ketupat?????? aritu mase rye mak caye bli bnyk ckit daun ketupat, die simpan and tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, esk mkn ketupat ag....hehehehehe. camner caye xrindu and cayangggggggggggg giler kat bonda caye ni...hehehehehehehe. tp, cdihnyer nak tnggalkan bonda kuuuuuuuuu......huhu. pasni, xdela nk mkn msakan mak ag.... bli nasi bngkus jek, xsdap tol....huhu. xpela, after my final exam dorg kate ade cuti... hope ade cutila yek coz kdang2 stdy ni bosan and sometimes best lak...kihkihkih. umah sdre bnyk ag yg lom  p especially sdre sblah abah caye... dorg rmai yg kat kl so klau ade cuti nnt lehla p umh dorg, jrang giler jmpe dorg tu seme...huhuhu. okla seme, ade brang yg kene pack ni.... xnak trtnggal, nnt ssah lak...huhu. okla, bye2 semua and c u allz on my next entry ok!!!!! ^^peace no war everybody!!!!^^

1 comments: