MUKTAMAD PERGI UNIVERSITI TENAGA NASIONAL(UNITEN)...!!!!




akhirnyer...!!!!hahahahaha. hati sy berasa sgt happy giler ni..!!!wakakakakakakaka. setelah berpikir BERATUS+BERIBU+BERJUTA+BERBILLION+BERTRILLION KALI, akhirnyer sy da bwt kptusan dan kptusan ini jugak telah d persetujui oleh BONDAKU, AYAHANDAKU, ABGKU YG FIRST, ABGKU YG SECOND, ABGKU YG THIRD(abg yg ni mmg sngguh2 suh masuk uniten ni) telah bersetuju menghantar sy smbung study ke UNITEN dan kampus nyer d putrajaya..!!!hahahahahaha. rase sngguh bhgia skli sbb ade jgk tmpt sy nk smbung blaja ni..kihkihkih. 


itu kisah pertama and kisah ke-2 ialah tgh ari td sy ade call bhgian pendaftran UNITEN sbb ade bbrape yg xphm kan.. ok, sprt yg akak di bhgian pndftran 2 ckp, UNITEN skrg procedure da mcm MATRIKS... sbbnyer, sy dpt kos utk SETAHUN ini ialah kos FOUNDATION IN INFORMATION TECHNOLOGY dan sy kena mendapat pointer yg bgus sepanjang setahun tu and at least kne dpt 2.0 POINTER and ABOVE barulah dorang akan tarik sy ke IJAZAH SARJANA MUDA dan study lagi 3 or 4 taun lagi bergantung kpd kos ijazah yg sy amik la.. korang phm2la kan, UNITEN mmg kos dorang mahal tapi mmg terjaminla.. BONDAKU da tm=nyer ngn ramai orgla tntg uniten ni and ramai yg katekan jgn lpaskan pluang ni sbb bnyk kmudhan dier.. cntohnyer, lpas jew sy abis blaja kat uniten and dpt ijazah, sy akan d serapkan trus ke mane2 cawangan TNB and sy jd architect la dlm kos yg sy amik nnt... ALHAMDULLILAH sgt2la, sy jugak da berjanji ngan BONDAKU akan study rajin2 and kekalkan pointer sy nnt...


biasela, UNITEN ni mmg mahal and bayaran utk permohonan jew da kene RM530.00 and mase pendaftaran pulak ABG2KU kene byar lagi RM1490.00 termasuk ngan sewa penginapan sy kat situ selama SETAHUN la... utk kos sy selama setahun ni jew, mmg mahal iaitu RM9000 dan biler sy smbung utk IJAZAH SARJANA MUDA lak kos nyer dalam bidang SAINS KOMPUTER ialah RM44000.00 dan biler d total kan seme skli termasuk ngn program setahun tu ialah RM53000.00... mahalkan????huhu. sy agak SERAM gak ngn amount camtu tp abg2 sy kate dorang akan tanggung and parent's sy pon kate dorang akan berkorban ckitla utk sy ni.... biler dngr camni kan, rse sdih sgt sbb dorang snggup berkorbag ape jew utk sy...touching giler ... sbb tu lpas sy msuk ker UNITEN ni sy akan berjanji akan belajar sngguh2 and dptkan segulung ijazah and dpt pekerjaan yg baik d mase hdpan..!!!
INSYAALLAH...


so, sy akan pergi same ngan dak2 UPU pergi U iaitu 27JUN ni.. da xlame lg, sdih siot nak tnggal kan kmpung halaman(muar) yg da 18TAHUN aku kat cni..huhu. perggghhh, pasni mmg lmbt ckitla yek sy post entry baru... rindula kat rakan2 blogger sy and mesti sy rinduuuuuuuuuuuuuu gilerrrrrrrrrrrrrrr kat MISZ XOXO a.k.a NURUL..!!!hehehe. yela, cik nurul kiter ni bnyk tolong sy utk cantikkan lg blog sy ni..hahahahaha. THANKS NURUL...!!!!JASA MU TTAP AKU KENANG...!!!!hahahahahahaha. so guys, INSYAALLAH akan sy post kan entry baru sblum sy p UNITEN ni..huhu. sangat sdih skrg ni tp korang doakan sy berjaya yek dlm pelajaran sy, sy sgt takut utk menempuhi alam yg baru ni...huhu.


ADIOS SEMUA...!!!!!DOAKAN SY YERKKKK....!!!!!







4 comments:

+MisZ NuRuL+ said...

ahhaha i will mishh u larh!!

nurul pon nnt nk berambos gak..wuuu2~~

sedihhh2~

syg mao tgal dunie bloggging ne!! huw~ :((

neway,,wish u all the beshh kt UNITEN
tuh ekk!! :DD

blaja ajin2 ehh?tamao nkal2 &&

jgn lpe kite! hua3 XD

norish91 said...

tau xpe,sdih giler..huhu.
xpe2, nnt klau ade mase awk post la entry baru.. msti ade cuti kan, xkan xde lak..hahahaha.
ok, thankz nurul and xkan lupekan awknyer la!!!heheheehhe.

insyaallah xnakal..kihkihkih.

awk pon same k, cayookkkk3!!

JanG45 said...

bukan senang kite nak jadi senang, and bukan susah untuk kite nak jadi susah..ada peluang belajar pergi je lah..ok..Good Luck

norish91 said...

thankz a lot jang45!!
doakan k'jayaan sy ngn dak2 lain k..!!
huhu.